gălăgie în cap

Trăind ca o căprioară-n faruri

Când m-a părăsit, pentru totdeauna sper, depresia, așa cum spuneam aici, mi-a lăsat-o pe verișoara ei, anxietatea. De fapt, cred că mă jucam cu ea de mult timp, dar era deghizată în cine știe ce frumusețe, de mi-a luat ochii și credeam că-i vreun tremur ușor de adolescentă în fibrilațiile vârstei. Terapeuții, că-s psihologi sau psihiatrii, numesc această achiziție de nestăvilit a secolului 21 emoție. Unii zic că ne naștem cu ea și pe parcursul vieții devine rebelă ca nebuna și ne dă peste cap tot traseul sau că o dobândim chiar din fragedă pruncie. Ce nasoală.

Asta înseamnă că eu sunt emotivă rău și mă zbat în lupta zilnică cu ea, ca o floare delicată de ciuboțica cucului în bătaia furtunii. Personajul principal în toată povestea asta e frica. Și mie mi-e o frică de mă c*c pe mine. Scuzați-mi trivialitatea, însă nu găsesc vreo exprimare mai potrivită să exprime senzația fizică care mă-ncearcă, de exemplu, când merg într-o călătorie oricât de mică cu mașina pe care o conduce altcineva decât mine. Pur și simplu o iau razna. Bate inima ca la balamuc, asudez ca un domn bine de 105 kile, simt că-mi pocnesc tâmplele și fac circ până mă amenință soțul că mă dă jos la prima.

Cum să-ți fie frică la fiecare pas?! Păi:

  • Am auzit că mai avem 32 de ani și rasa umană dispare din cauză că ne-am distrus planeta ca proștii și 3 zile n-am mai fost bună de nimic. Ziceai c-acu vine armaghedonu’ peste mine, dar, mai ales, peste copilul meu.
  • Face roșu’-n gât (tot despre copil e vorba), pac! În capul meu se dezvoltă o serie întreagă de diagnostice. Aoleu, aoleu. 
  • Trebuie să mă urc în avion (încă o mai fac, să sperăm că pentru mult timp), iau, frumos, un anxiar (c-am încercat jumătate și n-a avut niciun efect) și sunt delilah ore bune. 
  • Pleacă soțul cu serviciul în altă țară și știu că rămân singură cu copilul, nu dorm 3 nopți de grijă că ce-o să fac eu. Zici c-acum am aterizat și eu pe planetă și-mi dă cu virgulă. 

Daca n-ar fi de râs, ar fi de plâns sigur. 

Dar mă iau cu ea de gât, o trântesc de nu se vede când devine a naibii. Sunt și momente când o simt că e-n putere și mă domină și-atunci sunt șulfă și mă împrietenesc cu ea. Sunt pe interes, practic. Să n-am și eu câteva zile legate de liniște și pace, fără dileli aiurea?! 

Treaba cu anxietatea e complexă și perversă, așa că o să-i dedic aici mai multe postări. Căci, nu-i așa, trebuie tratată ca o regină ce este ea peste regatul vieții mele.

Ce părere ai?

Trending Posts

DESPRE MINE

Scriu despre mine, că la mine mă pricep cel mai bine. 

Follow Me

Categories

Instagram

Edit Template
@Instagram

Dă-mi un follow pe insta

© 2023 All Rights Reserved

%d bloggers like this: