Deșteaptă-NE, Românie!

Astăzi îi explicam lui Matei cum țara noastră e în Sărbătoare. E ziua ei. M-a întrebat daca are tort. Și i-am spus că vor fi, probabil, mii de torturi pe mesele românilor. M-a întrebat dacă are petrecere. Răspunsul meu a fost că e petrecere mare. Dintr-un colț în altul al țării oamenii petrec cu fasole cu ciolan și mici pe grătar. Lumea bea, mănâncă și se veselește. Și apoi m-a întrebat dacă primește vreun cadou. Instinctiv, i-am răspuns NU.

Apoi, m-a lovit. Merită multe cadouri. Ca un copil cuminte și ostracizat. Ca un copil agresat de părinți și de prieteni. Ca un copil nefericit și bolnav. Merită toate darurile din lume, pentru că ea e bună și darnică cu noi, iar noi suntem călăii ei.


Cadourile noastre pentru tine, Românie, ar putea fi atât de simple, dar atât de sănătoase și frumoase.


De ziua ta îți doresc:

  • Conducători responsabili și cu iubire profundă și reală pentru tine. Care să te ducă de mână cu grijă și fermitate. Care să-și ia de la gură pentru tine și să te hrănească sănătos, ca tu, la rândul tău să-ți poți hrăni copiii și nepoții. Ai putea crește atât de armonios. Ai atâtea date native extraordinare. Dacă ai avea părinți buni, ce bine ți-ar fi, ce bine ne-ar fi!
  • Locuitori care să te îndrăgească și să te prețuiască, de la cel mai neînsemnat centimetru pătrat de asfalt, până la cele mai înalte și surprinzătoare culmi de munte. Oameni care să conștientizeze că ne dai atât de multe în fiecare zi și noi nu-ți înapoiem mai nimic.
  • Armonie în familia asta cu milioane de membri. Înțelegere și toleranță între cei care nu împărtășesc aceleași idealuri, păreri, preferințe. Iubirea și sprijinul celor puternici pentru cei slabi și confuzi. Învață-ne, țară, cum să ne ridicăm unii pe ceilalți!
  • Curajul fraților, surorilor și tuturor membrilor neamului tău de a te apăra cu orice preț, nu doar scandând lozinci goale în online și de-a nu te abandona când devine greu traiul cu tine. Încrederea și umărul pus de fiecare, pe bucățica lui, pentru creșterea ta și pentru ieșirea din impas.
  • Să nu cunoască cei care te conduc puterea ta și-a celor dragi ție atunci când te încalecă și te umilesc. Atunci când te fură pe tine, propriul lor copil. Atunci când vor încerca să te vândă unor părinți vitregi care nu te cunosc și nu vor reuși să o facă niciodată. Atunci când cei pe care îi hrănești te vor lua sub aripa lor și se vor lupta pentru tine până la sânge!


Îți doresc să fii iubită de noi toți, țara noastră! Și să îți purtăm de grijă așa cum meriți!

Sursa foto: ziarulunirea.ro

Ce părere ai?

Trending Posts

About Me

Thanks for stopping by!

Follow Me

Categories

Edit Template

© 2023 Created with Royal Elementor Addons