Ce caut eu in viata mea,  Galagie Mare

Diva de pandemie

Aș putea să mă încadrez. Pentru că acest nou tip de divă are caracteristici din cele mai alese, așa cum nicio tipologie de femeie n-a avut până acum. Bine, nici pandemie n-am mai trăit.

Diveta de pandemie e femeia care a bătut orice record al depunerii de grăsime pe propriul corp, record pe care nutriționiștii nu l-ar fi bănuit vreodată, nu l-ar fi luat în calcul. Adică dacă la cărțile de specialitate zice ca poți să te-ngrași maxim 4 kg pe lună, diveta noastră îți va demonstra că a bătut de mult asta. Ea a luat 6. 6!
Doamna noastră pune preț pe aspectul interior. Și înțelege că exteriorul e trecător. Deci nivelul de înțelepciune atinge cote maxime. Ca atare, așează frumos pe interior meniurile. Nu le trântește oricum. Semințele cu cola sunt pentru Netflixul de seara, pâinea multă cu unt gras e pentru “de dimineață”, ciocolățile sunt desert pentru cele 5 mese zilnice (1 ciocolată = 1 desert). Vă spun. E mult mai calculată și mult mai înțeleaptă. Înțelege că un interior ghiftuit ține de cald minții tulburată de panica necunoscutului.

Iubita dă hainele de firmă călcate și frumos aranajate pentru preumblarea prin lume și menite să aducă admirația, pe diversitatea petelor de mâncare pe țesături comode care să-i învelească trupul. E conștientă că asta e emblema “noii femei”. Gospodina. Femeia care stă în casă. Femeia post-pandemică. Femeia ale cărei arme puternice în fața bărbatului vor fi multitudinea, culorile, mirosul și chiar gustul urmelor de talent culinar lăsate pe hainele de casă. Asta va fi puterea ei de atracție. Un bărbat profund înfometat va da oricând rujul ei Chanel și mirosul de parfum de 800 de lei pe o ciorbiță de perișoare și friptură de vită la cuptor.

Femeia asta nouă visează să hrănească găini în curte dimineața și să culeagă roșiile de pe aracii înfipți de ea în pământ cu două luni în urmă. Se îmbată cu mirosul de pâine proaspătă care-i umple ograda, știind că până acum ceva timp știa să facă doar omletă. Planurile ei de viitor vor include decizia de a-și lua sau nu solar în curte.
Acest tip de reprezentantă a sexului frumos va înțelege că o minte aglomerată de întrebări existențiale e o piatră de moară pe care nu merită să o cari. Că relaxarea soră cu lobotomizarea îți dă un soi de libertate și fericire pe care doar proștii o au. Ete, și ce?! Dacă-i fericire și dacă-i liberatate, ce mai contează de unde vin?

80% dintre condiții sunt îndeplinite. Restul sunt chestiuni organizatorice care necesită timp și planificare. Toată viața mi-am dorit să fiu o divă. Am vrut eu, în sufletul meu, știind că n-am nicio șansă, să găsesc o cale prin care să ies din mulțime cu calitățile unei femei de genul ăsta. A venit si vremea mea! Știam eu!
I’m a fucking post-pandemic diva! ?

6 Comments

 • Mona

  O, vai! 6-6 poartă-n casă am făcut-o și eu. Cu stil. Ca o divă! De aia nu mă mai arăt la față ??

  • miricretan

   :))) Articolul e de anul trecut, de pe 11 mai 2020. Eram ceva de speriat fizic. Dar psihic eram mai mult decat relaxata. De-aia nu ma interesa niciun gram in plus. Era ca si cum….oricum poate e Apocalipsa…La ce sa mai numar caloriile. Si bagam, neneee…

   • Mona

    Eu m-am lăsat de fumat de 3 luni și parcă m-am umflat cu pompa. Nici nu mă mai uit la mine. Sper să îmi revin psihic, pentru a putea face ceva fizic ?
    Tu ești o frumoasă! Ai feminitate și frumusețe, indiferent de câte kilograme ai ❤

    • miricretan

     Aaa, ce drăguță ești tu, Mona! Ma lupt cu câteva kg și acum. Dar și cu semnele de îmbătrânire a feței care au venit, parca, prea repede. Sper sa ma țin. Am început o dieta care a funcționat și altadata și m-am apucat și de ceva sport (la un nivel d-ăsta, de începători). Sa vedem cât ma tine. Te îmbrățișez! ❤️❤️

Ce părere ai?

%d bloggers like this: