Scrisoare către mine însămi

Draga mea,

La cumpăna dintre ani, vreau să…


Hai, lasă bullshitu’ și scrie ce rahat ai în cap, că am treabă de nu știu cum mă cheamă…

Frate, niciodată n-ai răbdare cu tine. Cu nimeni. Tu n-ai răbdare… Ai treabă. Ce dracu’ faci toată ziua?! În fine…
Ce voiam să-ți zic eu acum e așa :
Să nu dea naiba sa te tânguiesti pe rețele că ce greu ți-a fost ție, că ce an dificil și ce-ai mai pătimit tu în astea 365 de zile sau câte-or fi fost. Că mănânci rahat. Adu-ți aminte câte ai făcut tu în 2020 ăsta:


●Ai vrut să fie Matei sănătos? Bun. Ai văzut vreo urmă de muci la nasu’ lui?! Nu. Vreun caca moale? Vreun ceva? Nu. Atunci taci și bucură-te!
●Ai vrut să ai o relație armonioasă cu Andrei? Ai vrut-o, ai avut-o. Ai fost fericită, mulțumită, susținută, făcută să râzi, iubită. Ai rezolvat-o și p-asta cu brio.
●Ai vrut să ai toți creierii acasă? Să nu te duci pe câmpii? Cum să nu vrei?! Cine s-a ținut tare când multă lume o lua razna cu lockdownu’, cu izolarea, cu virusu’ vieții?! Cine s-a adaptat și și-a găsit bucurii mici simțite ca bucurii imense în stat acasă și gătit și văzut filme și citit? Cine s-a bucurat doar pentru că toți ai ei sunt sănătoși?
●Ai vrut să înveți lucruri, să te dezvolți, că mintea aia a ta plină de gălăgie și haos nu poate să stea și ea liniștită. Vrea challenge-uri, vrea informații, vrea să fie creativă…ce să-ți povestesc… Na, c-ai învățat să gătești. Să faci să bagi în tine ca sparta. Înainte nici nu știai să ții telu’-n mână. Acu’ ești Gospo-bloggerița. Adică tu le mai zici și la alții cum se face. Îți spun! Ești de vis! Pfff…
●Ai vrut să îți extinzi câmpurile pe care să-ți etalezi creativitatea. Te-ai apucat de fotografie. Mă rog, acu’, pe final de an. Că te-ai gândit tu în bucătăria ta că nu știi destule. Și mai vrei. Vrei să fii știută, dășteaptă, pasionata vieții… Te-ai apucat și de asta. Să vedem cât te ține. Nu-ți dau mult. Dacă te prinde 2022 tot cu pasiunea asta, ai un ecler cu ness de la mine.
●Ai vrut să fii actriță. Să te izmenești și în altă parte decât la tine în baie, în fața oglinzii. Să arăți tu cât de talentată și amuzantă ești. Ți-a ieșit doar aia cu amuzanta, poate. C-ai jucat o nebună de legat. Ei, lasă, că asta cu talentu’ mai ai timp s-o arăți. Nu ești tu avidă de provocări?! Uite una! În 2021 poate ne arăți și talentu’…
●Ai vrut să cânți. Ai cântat, nu poți să zici că nu. La Elena, în mașină, te-ai făcut de râs și cu vreo 2 filmulețe pe Facebook. Ai făcut și tu ce-ai putut. Deci ai bifat-o și p-asta.
●Ai vrut relație frumoasă cu Matei. Să fii mamă bună. Păi tre’ să și impui reguli și să le respecți tu, în primul rând, dacă vrei asta. Da’ ție ți-e milă. Că suferă baiatu’ că nu-l lași la desene. Doamne, te râd și curcile! Hai, lasă, nu fii supărată! Mai ai timp. Poate la 18 ani ai tăi o să-l faci să te asculte din prima. ?
●Ți-ai dorit să fii în stare să te descurci singură, fără Andrei, 2 luni, cât e el plecat. Aici… Ce să zic?! Nu te mai lauzi cu terapia?! Și că ce vindecată ești tu de anxietate?! Io ți-am mai zis ție… Stai în banca ta și nu mai ieși pe social media cu anunțuri d-astea îndrăznețe, care oricum nu interesează pe nimeni. Vezi-ți de creierii tăi zbuciumați și mergi pe burtă. Hai, lasă, nu te mai biciui pentru 2 atacuri de panică și o disperare simțite când ți-a plecat bărbatu’ și-ai rămas dezorientată în pandemie. Stai puțin, c-aici ești chiar nedreaptă. Normal că mi-a fost frică. M-am gândit că ce fac eu dacă mă îmbolnăvesc și suntem doar eu cu Matei. Adică dacă o sa fie grav la mine… Ce fac cu el?! De-aici atacurile… Fii și tu mai blândă! Da, mă rog, înțeleg cumva. Da’ ai găsit tu soluția. Ți-ai luat repede puls oximetru și ți-a trecut. Ahahahahaaa. Doamne, cât ești de fraieră. De parcă făcea ăla vreo diferență… Hai, acu’ mai e puțin și da, recunosc, ai trecut cu bine peste perioada asta. 10. Stai jos!


Mai sunt multe de zis. Da’ te las. Că am văzut c-ai fiert morcovi pentru salată și-ai băgat la spălat. Ce vreau io să-ți zic… Bagă-ți mințile-n cap și TRĂIEȘTE! Ești bine! Sunteți bine! Lasă vrăjelile și vezi ce faci la anu’!


P. S. Ai luat șampanie de copii să te faci criță cu fi-tu? N-ai luat! Ești varză! Dă-i drumu’ la Mega!

7 Comments

  • Esti de pomina fata draga! Sa ai un 2021 de vis, vise zbuciumate ca tine! ?

    • ? Mulțumesc! 2021 să fie cu sănătate la cap și la trup! Să te bucuri de tot ce ți se întâmplă! La mulți ani! ?

  • :))) :))) Esti de coma! Tu si creierii tai zbuciumati! :))) :)))
    E o reala placere sa te citesc. Cu mare drag iti urez si eu Un An Nou Fericit si minunat, si mai bun decat asta, desi ti-ai atins ce ai dorit (in fine, mai mult sau mai putin :P) si ai si-un 10. Stai jos?? Sau tot la salata? :)))
    Te imbratisez cu drag!! :*

    • N-am stat jos. Că-s o rebelă. ? Mulțumesc frumos pentru aprecieri și urări! Și ție și alor tăi să vă aducă Anul Nou tot ce e mai bun! Cu sănătate, bucurii și ținte atinse! Te îmbrățișez! ?

      • Ma gandeam eu ca nu ai lenevit o clipa… ? Eu inca sunt la munca, dar si cand scap… intru direct la 220! :))) Toate cele bune draga mea alaturi de baietii tai dragi ?

        • Spor îți doresc și ție! ?

          • Merci, merci! ?

Ce părere ai?

Trending Posts

About Me

Thanks for stopping by!

Follow Me

Categories

Edit Template

© 2023 Created with Royal Elementor Addons