gălăgie în cap

Don’t Stop Me Now! I’m Kärchering.

Dom’le, bărbatul, când își ia el o nevastă de și-o pune pe numele lui și-o duce la casa lui, pe ce criteriu face asta?! Să țină cu casa? Să-i facă curățenie wow? Au ei o intuiție, așa, că gata, femeia asta e de casă? Bine…În cazul unora ca mine, nici nu trebuie mare intuiție. Pentru că se vede clar. Se citește gospodina din ADN direct pe față, pe brațe, pe mersul deșălat și, mai nou, și pe niște bufeuri neplănuite. Drept e că nu m-am bucurat niciodată la sulemeneli, oricât de scumpe, cât mă bucur la o păturică pe care să o pun peste pijămăluță și peste ciorăpelul flaușat, cât mă bucur la o crăticioară, la un aspirator…


Dar care e sensul lui “să ții cu casa”? – dacă ar fi el, bărbatul, să o dea în semiotică – Să întorci casa cu fundul în sus?


Nu știu dacă eu chiar sunt una care ține cu casa sau nu, având în vedere că am insistat să începem o mare renovare în luna februarie. Știm bine, cu toții, mă rog, toți oamenii normali la cap, că renovările se fac vara. Ca să se usuce, ca să nu existe umezeală, etc. Nu! Eu am vrut cât mai repede. Acum! Ca să pot să combin cu curățenia de primăvară în casă, dar (nu mai ziceți și voi nimănui), mai ales în gălăgia din cap. Simt nevoia, cel puțin de două ori pe an, să dau un reset. Să arunc ce nu-mi mai e de folos și să las lună. Și pe lângă mine, dar și în mine. E o formă de terapie pe care am adoptat-o când creierii mi-erau zdruncinați până în străfundul celulelor și a funcționat. Când e ordine în casă, se așează și gândurile mai ușor.

Despre împărțirea rolurilor în curățenia wow

Când să facem planul de bătaie, au început discuții și tachinări, doar-doar renunț la idee și facem și noi lucrurile cum se fac. În disperarea de-a mă convinge să mai amânăm, colegul de viață și tata la copil a aruncat și acuze: Tu vrei casă de instagram. Să faci poze cu #iwokeuplikethis și #thisismylife. Nu-mi spune tu mie! Eu, din disperarea copilului căruia i se promite jucăria și e amânată achiziția, am plâns. Da. Cu tânguieli, cu dramă (neexersată în oglindă, cum făceam când visam eu să joc în “Tânăr și Neliniștit”). Omul a înghețat și, ca să nu mă interneze, a cedat. Brusc, a avut revelația faptului că femeia pe care o alesese să țină casa, să se bucure la sesiuni de curățenie igienică, să-i fie soție la bine și la greu, voia casă lună numai bună de #instaphoto și #instapic, lucru care implica renovări în extrasezon. Și mai bătea și din picior mai abitir decât fi-su.


Trei săptămâni de haos, de alergătură, de praf, de alergeni și de amenințarea vertijului de final când ar fi trebuit să ne ocupăm de curățenie. Păi nu voiam eu curățenie wow? A și râs de mine. Să te văd eu cum faci tu curățenia igienică cu care mă tot ameninți. Numai că el habar n-avea ce AS dețineam eu în mâneca bluzei de casă. Nu de curățenie îmi era mie frică. Pentru că, acum ceva timp, cam de când a început circul ăsta trist cu pandemia, am hotărât că vreau să termin repede toate reprizele de curățenie care contează și să mă asigur și că distrug toți monștri traiului urban, pufuleții de praf, virușii insinuați nesimțit în spatele ușilor și pe la colțuri. Să nu mai pierd vremea aiurea-n tramvai cu smotru “á la cârpe” și să ratez seriale pe Netflix. Și mi-am luat mop și aspirator de la Kärcher, ca orice femeie care se respectă. Când le-am văzut în casă prima oară, m-am bucurat cum n-o făcusem nici când îl aveam pe Andrei lângă mine ginerică, la altar.


Una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat. Andrei habar n-avea ce cadou primisem când ne-au fost livrate produsele astea. Că lui tehnologia i se pare, oricum, un must. Acum și mie. Și produsele astea chiar se bazează, nene, pe o tehnologie inovatoare. Adio stat în genunchi și frecat pardoseli! Adio praf adunat în spatele ușilor provocator de semi atacuri cerebrale la 2 zile, dar, mai ales, adio timp pierdut!


Înainte să fiu cu un aspirator și-un mop electric mai deșteaptă decât mă făcuse mama, simțeam ușor-ușor cum se strecoară în sufletul meu semi-depresia și un ușor retard în organizarea curățeniei, de fiecare dată când trebuia să o fac pe aia generală. Nu știam de unde să încep și cum să fac să și termin în viața asta.

Nu m-am enervat deloc când cei doi bărbați ai casei și-au luat bagajele și au plecat “puțin și noi, la țară”.


Pentru căăăă, am un plan de curățenie wow, de fiecare dată, cu Kärcher:

 1. Dau drumul la muzică în căști. Tare. Mă echipez de scandal și încep să scot tot de prin dulapuri, sertare-sertărașe, cutii. Le pun în mijlocul casei și arunc absolut tot ce nu mai e necesar (hârtii, accesorii dosite că nu le găseam locul, briz-brizuri etc). Când mormanul se face mult mai mic (și se face, că românul e strângător de fel), șterg sertarele și cutiile și așez lucrurile rămase și schimb piesa din căști.
 2. Dau jos perdelele și draperiile și le pun la spălat. Aici am un pont: le iau din mașină și le atârn frumos, direct pe șină. Nu mai aștept 100 de ani să se usuce.
 3. Aspir pereții. Da, da. Ca să nu mai simt că mă strâng demonii și de pe pereții îmbâcsiți. Și pentru că aspiratorul de la Kärcher are filtru HEPA care pune la pământ orice fir de praf și alergen, insist mult în camera copilului. Schimb piesa din căști.
 4. Șterg dulapurile pe dinafara și-apoi muzica mă îndreaptă ușor-ușor către baie.
 5. Când baia e bec, schimb piesa și țup, la bucătărie, unde îmi dau răgaz. E locul meu preferat din casă. În scurt timp, e lună.
 6. După încălzirea … vocală, desigur, încep concertul. Suntem eu și aparatul meu cu tehnologie inovatoare. Peste tot. Scena de 64 de metri pătrați. Cânt și aspir. Cânt și aspir.
 7. Intrarea în scena a lui Freddie Mercury. Așa i-am pus numele mopului electric. E performant, ca Freddie. Mă plimbă peste tot, așa cum și Freddie o face în căști – prin toate colțurile minții, prin toate cotloanele. Așa și el. Pentru că are cap cu articulație pivotantă, mă conduce prin cele mai ascunse locuri din casă și curăță tot. Ca Freddie sufletul. Nu lasă urme, poate doar de bucurie și relaxare. Nu-i trebuie nimic în plus, în afară de apă curată. Puțină. Așa cum lui Freddie nu-i trebuie decât atenția mea. În scurt timp, sunt gata cu toate: pardoseli (pe care fac două-trei scheme de dans și-mi dau seama că e brici de lucios și curat), covoare și cu inima sus.
 8. Geamuri. Aici brațele mele nelucrate la sală cam urlă. De febră musculară. Dar, pentru că v-am zis că mie nu-mi trebuie parfumuri, creme scumpe și schimonoseli, am pus ochii pe un aspirator de geamuri. Cadoul meu pentru mine de 8 martie. Mai ales că pot să-l iau și în rate. Și am vazut pe site, la Kärcher, că lucrează cu vreo 6 bănci partenere.

Cam asta e schema de lucru de fiecare dată.

Când cercetam noi piața în căutarea celor mai bune și mai de ajutor dispozitive de curățare a casei, mi-a sărit în ochi și mi-a ramas în minte faptul că la Kärcher sunt peste 1000 de oameni angajați numai în procesele de inovare. Oamenii ăia cercetează și inventează tehnologii inovatoare care să ne aducă nouă, în colcăiala asta a orașului, o gură de aer curat, să ne scurteze timpul de șmotruit (să ni-l lase pentru altele, pentru pasiuni) și să ne dea o stare de bine. Nu mă mir că numai anul trecut Kärcher a vândut peste 200.000 de produse la noi, în Romania.

S-au întors și fii risipitori acasă, după câteva zile. Se așteptau să mă găsească pe sub canapele, cu fundul în sus, asudată toată, nervoasă și cu tirada de scos ochii vărsată pe ei (că ce, eu sunt fata voastră-n casă? nu primesc niciun ajutor, stau cu astea claie peste grămadă și voi vă duceți la aer curat?! ). Ei bine, au făcut ochii cât cepele când au văzut că eu eram, deja, la al doilea sezon dintr-un serial nou, în casă mirosea, a primăvară și le făcusem și clătite.

Să tot fii femeie în casă, nene! Să tot faci curățenie wow și followerii de pe insta să fie like OMG! :))

La voi cum stă treaba? E o corvoadă sau o relaxare curățenia de primăvară? Ce tehnologie inovatoare folosiți?

Articol scris pentru Spring Superblog 2021

Surse foto: https://www.facebook.com/karcher.ro și arhivă personală

19 Comments

 • copperattitude

  Mirela, nu uita de #ilovemylife?.

  M-am distrat tare cu articolul, imi place stilul tau! Succes!

  • ?. Pe ala îl tin pentru alte articole. Că inspirația e și ea limitata ? Sar’na de aprecieri. Spor și succes și ție! ?

 • Lussy

  Suuuuuper ?

  • Hei, ma bucur ca ți-a plăcut! ❤️ Sar’na!

   • Daaa, tare. Să nu mai zic că poza cu ‘a la Freddy’ e un bonus ?

     • Ia uite cine cunoaște ??. Special am scris sa văd. Zic dacă știe știe. Fun maxim. Deja îi suflu și la bebelină niște Queen, în loc s-o pun la desene???

 • Ordine Sau DeZoRdine

  Curatenie? Ce este aia?
  Daca fac curatenie risc sa nu mai gasesc nimic. Apoi tragedie daca nu gasesc magarul lui Denis si maimuta lui Alin la culcare. Daca doamne fere am nevoie de o surubelnita, nu are ce cauta in magazie, ea va fi mereu in mana copiilor. Iar firimiturile sunt zapada de care nu au avut parte copiii. Deci la noi acasa momentan este bine asa… Numai la vizite mai facem si noi ceva smotru cu viteza intergalactica. Cel mai mult adoram aspiratorul 2in 1 si aspiratorul de geamuri.
  in rest… noi sa fim sanatosi, caci mizeria si dezordine avem si in parlament. Ei sigur nu au auzit de Karcher. Poate numai soferul ce le spala masina. Eu tare le-as face un vant din Parlament si apoi ma duc voluntar sa dezaburesc, dezinfectez si sa aerisesc spusele lor.

  • Hahahahaaa, mi-ai înveselit dimineața! ?

   • Ordine Sau DeZoRdine

    Macar atat ?

 • De la mine ai 10 (zece) cu ?! Ştiu, ştiu! 100 puncte! Baftă! Noroc! Succes!

 • Brava pentru articol ?

  • Foarte tare articolul, Mirela!❤❤ la noi e cu distractie, fiecare cu responsabilitatile lui???
   P.S Poza a la Freddie este bestiala!

   • Multumeeeesc! Ce ma bucur ca ți-a plăcut! ❤️ Saru’mana!

  • Sar’na! Juma’ de viata s a dus ?

   • Las’ că vine jumătatea bună ?

    • Doamne-ajuta la toată lumea! ?

Ce părere ai?

Trending Posts

DESPRE MINE

Scriu despre mine, că la mine mă pricep cel mai bine. 

Follow Me

Categories

Instagram

Edit Template
@Instagram

Dă-mi un follow pe insta

© 2023 All Rights Reserved

%d bloggers like this: