AMBITION ROMANIA salvează căsnicia

SECVENȚA 1: INTERIOR. SUFRAGERIE APARTAMENT BLOC. ZI

Apartament cu trei camere din București, după-amiază, de Ziua Indrăgostiților. Câteva raze de soare înundă camera de zi, făcându-și loc printre draperiile de culoarea muștarului.

Andrei, un bărbat de 38 de ani intră în cameră cu o floare în ghiveci și un alt obiect pe care nu îl putem vedea foarte bine.

ANDREI

La mulți ani, iubita meaaaa!

De pe canapea se ridică o femeie blondă de 40 de ani, ușor plinuță, mică de statură. Se uită contrariată la el. Este soția lui Andrei.

MIRELA

Ce?! La mulți ani pentru ce? E ceva azi?

Andrei schițează un zâmbet.

ANDREI

Cum, iubirea mea, viața mea, sufletu’ meu, ai uitat că azi e Ziua Îndrăgostiților?

Mirela se uită la flori, se uită la el.

MIRELA

Hai, mă, lasă-mă, te-a găsit acu’ să ții Ziua Îndrăgostiților. 14 ani n-am făcut-o. Da’ e bine c-ai luat floare, că n-aveam niciuna-n casă.

Andrei râde, îi dă floarea, duce mâna în care ține celălalt obiect la spate, o pupă și brusc, aduce obiectul în față. E o tavă (o formă) nouă de tartă pe care scrie mare Ambition Romania.

ANDREI

Ta-daaaaa!

Sursă foto: arhivă personală

Mirela se uită, schițând un zâmbet, apoi îi dispare brusc.

MIRELA

Hai, mă, nu mai râde de mine! Lasă-mă-n pace! Ți-am zis! E prea mult. Tu te distrezi și mie-mi crapă capu’ de nervi. Te rog eu!

Andrei râde în hohote și o ia în brațe. Ea se zbate ușor.

ANDREI

Hai, încă o dată și gata. Și dacă nici de data asta nu iese…o dai naibii. Hai, mă, mami, te face pe tine o plăcintă americană?! Hai, hai, că poți.

Mirela ia tava, se uită supărată la ea, o învârte pe toate părțile.

MIRELA

Băi, nu știu dacă mai fac. Că m-am enervat rău ultima dată. Am consumat o grămadă de ingrediente și am făcut și haos în bucătărie. Fac alta. Da’ mi-ai luat cu AMBITION, ă? Ce al naibii ești…!

Andrei râde.

ANDREI

Nu, o faci p-asta! Plăcinta americană. Că de-aia ți-am luat tava asta. O să vezi c-o să-ți iasă. E cu ambiție. Și mi-ai promis că mănânc și eu anu’ ăsta plăcintă americană. Uite, dacă o faci și-ți iese, nu mai fac ca Scărlătescu. Promit. Ca să nu te mai enervez și mai tare când nu-ți iese ceva. Hai, cu ambiție! Ți-am luat și unt și ce-ți mai trebuie.

Andrei râde în hohote.

Mirela se uită la el. O pufnește și pe ea râsul, dar se abține.

MIRELA

Nu, nene, că ți-am zis! Dacă mai faci o singură dată ca Scărlătescu, divorțez!

(râde)

Pe bune! Ți-am zis! Gata cu gluma asta! Știi ce frustrant e să te chinui 3 ore în bucătărie și să vii tu cu glumele tale, să-mi arunci farfuria? Mamă, îmi vine să ți-o pun în cap!

Andrei râde și o ia în brațe.

ANDREI

Gata, nu mai fac! Hai, uite, încerci pentru ultima oară. Dacă nu iese nici de data asta, o lași naibii, că mai sunt și alte rețete. Dar eu cred c-o să-ți iasă cu tava asta de la Ambition Romania. Sigur nu se mai lipește, sigur e suficient de mare. Ți-am luat-o de pe magazinul online Dajar. E brandul lor. Puteam să iau și din hypermarket, că sunt și acolo produse Dajar, da’ mi-a fost mai simplu online. Și ți-am mai luat și niște oale de inox de la ei. Da’ le-am ținut ascunse până azi, să-ți fac o surpriză.

(zâmbește)

Mirela ia tava, se îndreptă spre bucătărie și vorbește neuitându-se în spate.

MIRELA

Daaaaa, mare surpriză. Mare bucurie. Un parfum nu puteai să-mi iei…Dacă nu e bună îți dau cu ea-n cap.

(râde)

SECVENȚA 2: INTERIOR. BUCĂTĂRIE. ZI

Bucătărie de apartament. Mirela are mâinile pline de făină. Se chinuie să decoreze tava cu resturi de aluat, pe margini. Sunt oale de inox peste tot, făină, cratițe, o coajă de ou spart, castroane cu zahăr, zahăr brun, unt taiat în cuburi. Tava de tartă de la Ambition Romania e pe blat, cu placinta asamblată pe jumătate. Cu glas chinuit, pentru că nu îi ies decorațiunile, strigă la Andrei care e în sufragerie.

Sursă foto: arhivă personală

MIRELA

Auzi, da’ oale de inox de ce mi-ai luat?

ANDREI (off)

Păi ca să faci sosul ăla de îngroșare…sau ce era ăla care ziceai că nu îți iese.

MIRELA

Aaaa, da, poate nu s-o mai lipi așa …

Mirela continuă să întindă coca într-un cerc aproape perfect și îl întinde cu grijă în tava de tartă.

SECVENȚA 3: INTERIOR. SUFRAGERIE APARTAMENT BLOC. ZI

Câteva ore mai târziu. Mirela intră în sufragerie cu două farfurii cu plăcintă americană cu mere. Cu un plating draguț, cu două felii de mere puse deasupra și zahăr pudră presărat. Se îndreaptă spre masa din sufragerie aranjată frumos cu șervete de masă, set de tacâmuri, o carafă cu limonadă, platouri cu mâncare, pahare și floarea în ghiveci primită mai devreme în mijlocul mesei. Andrei stă pe canapea și se uită la televizor. O vede și se ridică. Se îndreptă spre masă. Ea îi întinde o farfurie. Andrei se uită la ea cu o sprânceană ridicată, o miroase, întoarce farfuria pe toate părțile și se face că o aruncă.

Mirela se enervează.

MIRELA

Băăăăăi, terminăăă! Ți-am zis că mă enervezi în ultimul hal. Lasă-mă-n pace cu Masterchefu’ tău!

Andrei râde să se prăpădească și o ia de mână. Se așează amândoi pe scaune, la masă.

Sursă foto: https://www.instagram.com/ambitionromania/

ANDREI

Glumeeeeesc! Arată foaaaarte bine! Bine, și celelalte două bușite arătau bine….

(râde)

Gustă din plăcintă. Se preface că îi vine să vomite. Mirela îi ia farfuria din mână și dă să plece. El o prinde de mână râzând.

ANDREI

Am glumiiiiit! E foarte bună, mami! E excelentă, pe bune!

MIRELA

(supărată)

Pe bune? Sau iar faci mișto, marele Scărlătescu de Berceni ce ești tu! Ai mâncat și desertu’ înainte de friptură ca necioplitu‘…

ANDREI (râde)

Păi ca să te liniștesc, nebuno! Nuuu, e demențială plăcinta. Ai văzut că era bună tava? Aia îți lipsea. Nu că nu știai tu să faci.

MIRELA

Aaa, ce bine că e bună! Am avut niște emoții! Mamă, cred că muream de nervi dacă nici a treia oară nu-mi ieșea. Da, de la tavă e! Că e super bună. Nu se lipește, e cât trebuie de mare ca diametru. Are 31 de cm. Eu făceam în formă de tort de 20 de cm. Și oalele de inox sunt super bune. Că s-a făcut sosul ăla ca lumea. Nu s-a lipit, s-a îngroșat cât trebuie. Băi, bună treaba asta cu Ambition Romania. Bine că te-ai gândit să iei. Că abandonasem ideea c-o să mai fac rețeta asta vreodată și c-o să-mi și iasă. Auzi, da’ în afară de tăvi și oale de inox ce mai au?

ANDREI

I-auzi, vrei să te pui pe ele!

(râde)

Stai, că vine Paștele acu’. Îți mai iau și-atunci ceva.

(râde)

Au de toate. Produse pentru casă și bucătărie. Tot ce-ți trebuie să-ți faci tu bucătăria de Jamila, cum m-ai înnebunit că vrei. Și te și ambiționează, nu vezi? (râde) De-aia cred că au și pus numele brandului Ambition Romania. Pentru femei din astea care ratează rețete și vor să renunțe.

MIRELA

Bine, de Paște vreau tigăi, un alt set de tacâmuri, niște oale de ceramică…sau o oală de ceramică și mai văd eu.

ANDREI

Păi nu ziceai că vrei parfum? (râde)

Mirela râde și ea, mestecând.

ANDREI

Da’ ia, zi-mi! Ce-ai făcut diferit? E doar de la tavă sau ai mai schimbat și tu ceva? Cum ai făcut?

MIRELA


Ei, în primul rând că n-aveam tava și oala de inox de la Ambition Romania, nu lăsam pe foc suficient timp sosul să se îngroașe, că mi-era frică că se lipește și se afumă, nu sigilam bine marginile și curgea sosul ăla în cuptor….Da’ hai că îți arăt o schiță, că acum vreau și eu să mă uit la un episod pe Netflix. (râde)

Reteta placinta americana in tava Ambition Romania. Realizat in Canva. Sursa foto – arhiva personala

Rețetă inspirată de pastry-workshop.com

SECVENȚA 4: PALIERUL UNUI BLOC. INTERIOR. SEARĂ

Mirela și Andrei, frumos îmbrăcați, urcă scările unui bloc. Mirela ține în mână o tavă rotundă împachetată frumos, Andrei are un buchet de flori în mână.

ANDREI

Da’ cum de te-ai hotărît tu să faci iar rețeta asta? Nu ți-a fost frică c-o bușești? Dacă nu-ți iesea…Ce le-aduceam la oamenii ăștia?

MIRELA

Băi nene, tu nu mă-ncurajezi și pe mine deloc. Dac-o bușeam, dac-o … Uite că n-am mai bușit-o de când m-ai ambiționat tu cu tava.

ANDREI

Păi și asta ce-a fost, mă, n-a fost încurajare? Vrei să te aplaud? Să-ți fac galerie? Ți-am luat ce îți trebuia ca să te scot din rahat…

MIRELA

Daaa, ce să-ți spun…Auzi, vezi cum mă faci de râs la oamenii ăștia cu glumele tale, să faci tu pe marele jurat iar….

ANDREI (râde)

Păi poate a ratat Cristina vreun fel de mâncare și scapi …

Mirela îl lovește cu pumnul ușor în spate.

MIRELA

Doamneeee, nu te mai faci bine…

Camera se apropie ușor de mâna în care Mirela ține plăcinta cu grijă. Prim plan pe plăcintă și pe marginile tăvii Ambition Romania care se întrezăresc prin ambalaj.

SFÂRȘIT

Colajul cu titlu a fost realizat în Canva cu foto sursa https://www.facebook.com/romania.ambition/ și https://www.instagram.com/ambitionromania/

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021.

1 Comment

Ce părere ai?

Trending Posts

About Me

Thanks for stopping by!

Follow Me

Categories

Edit Template

© 2023 Created with Royal Elementor Addons