Piscină în curtea bunicilor – bucuria copiilor

Când s-a născut Matei, nu m-aș fi gândit că o să aibă fobie de apă. Am încercat să îl ducem la cursuri de înot pentru bebeluși, dar până și băile în cadă erau un chin, atât pentru el, cât și pentru mine. Pe la 4 ani s-a împrietenit cu apa pe viață, datorită unei piscine. Eram într-o localitate din Moldova unde ne petreceam timpul la o pensiune care avea amenajată o piscină frumoasă, curată, cu multă verdeață în jur. Odată intrat în ea, nu mai era chip să îl scot de acolo. Îmi spunea că, atunci când o să strâng bani de la serviciu, și-ar dori să cumpărăm o casă mare ca aceea, cu o “spicină” la fel maaaare. 🙂

Se apropie vara și cred că majoritatea ne gândim cum să ne petrecem timpul în zilele toride, acum că vacanțele la mare sau la piscine publice nu mai sunt o opțiune sigură. Plăcerea de a ne bălăci e acolo și trebuie să găsim variante de a profita de băi relaxante și sesiuni de înot.

De ce am ales să construim piscină în curte

Anul trecut, pe vremea asta, ne ascundeam de pandemie în casa de la țară a părinților. Pentru siguranța copiilor și a noastră, a tuturor, ne-am refugiat în satul de câmpie populat de doar câteva zeci de familii. Încercam să gândim jocuri pentru copii, să creăm contexte creative pentru a-i menține cu moralul sus. Nu ne doream să simtă angoasele pe care le trăiam noi, adulții, în fața necunoscutului. Ne era clar că prea curând nu ne vom întoarce în apartamentul de bloc și că ne vom petrece toată vara acolo. Într-una dintre seri i-a venit ideea surorii mele să căutăm furnizori de piscine. Era o soluție pe termen lung pentru petrecerea timpului pe timp de vară, atât pentru ei, copiii, cât și pentru noi, toți adulții din familie. Am făcut consiliu de familie și tata, care e gata să sară bucuros în orice proiect care aduce bucurie nepoților, s-a pus pe căutat. Cu ajutorul meu, cea mai pricepută la căutările online din perimetrul casei. Era nevoie de documentare pentru o asemenea investiție. Ne doream o variantă pe termen lung, o piscină durabilă, în care să ne bălăcim mulți ani.

Ca să fim siguri că pornim la drum cu proiectul ăsta, am pus pe hârtie avantajele și dezavantajele unei astfel de lucrări. Simțeam cu toții că bucuria de final va fi mai mare decât deranjul, dar ca orice familie bine organizată, trebuia să fim siguri că nu ne scapă nimic din vedere.

Așadar, toate informațiile, dar, mai ales, dorința ne îndreptau către demararea proiectului verii. Ne era foarte clar că vacanța la mare nu era o opțiune, cel puțin nu una sigură, despre piscinele publice nici nu voiam să discutăm, așa că întreg bugetul de vacanță al familiei urma să fie consumat pe o oază de liniște și răcoare chiar la noi în curte.

Erau câteva lucruri de luat în calcul înainte de a le prezenta celor mici ideea. Nu voiam să îi dezamăgim dacă ar fi apărut vreun factor care să ne facă să dăm înapoi.

Planificarea construirii piscinei

Încântarea ne-a cuprins pe toti membrii familiei la gândul că vara avea să fie una distractivă, răcoroasă, petrecută mult în curtea casei, la aer. Știam, însă, că sunt câțiva factori de care trebuia să ținem cont:

 • Bugetul – Care e suma disponibilă pentru o investiție pe termen lung. Aceasta poate suferi modificări pe parcurs, în funcție de ce accesorii se aleg;
 • Spațiul pe care se construiește piscina – trebuie ales un spațiu generos, cu sursă de apă și electricitate apropiate, ideal fără copaci în preajmă (cad frunze și trebuie curățată des sau chiar trebuie tăiați pentru a mări perimetrul);
 • Beneficiarii – cine se bucură de ea. 🙂 Câți membri are familia, cine o va folosi mai des (copiii sau adulții). În funcție de asta se aleg dimensiunile potrivite ale piscinei;
 • Forma – pătrată, ovală, rotundă, în funcție de spațiul disponibil și, din punct de vedere estetic, de ambianță.

Alegerea piscinei potrivite pentru curte

Piscină metalică ovală. Sursa foto: elcorapiscine.ro

Fiind în plină stare de urgență, în imposibilitatea de a ne deplasa, în căutările noastre, am descoperit Piscineieftine.ro. Un site care, chiar din denumire, îndeplinea condiția principală pentru noi. Să fie ieftine. 🙂 Ne trebuia un preț corect pentru un produs de calitate. Piscinele comercializate de ei sunt “made in Germany”, deci, în privința calității, stăteam liniștiți. Consultasem câteva oferte care includeau produse fabricate în China și în alte țări asiatice și, vorba lui tata: “Nemții sunt nemți, tată. Calitatea germană e calitate germană!”. În plus, nu găsisem pe niciunul dintre site-uri prețurile afișate. Erau numai câmpuri în care trebuia să completăm datele, ca să ni se trimită o ofertă. Dar atunci când nu știi mai nimic despre intervalul de preț, despre caracteristicile unei piscine, cum te poți orienta, astfel încât să nu fii nevoit să trimiți zeci de cereri de cotații de preț. A fost foarte simplu să alegem furnizorul, deci. Informațiile primite de la consultantul brandului ne-au fost de mare ajutor în alegerea modelului potrivit. Am avut parte de multă flexibilitate, de explicații de care aveam mare nevoie.

Tipuri de piscine metalice

Specialiștii ne-au recomandat, luând în calcul bugetul pe care îl aveam la dispoziție și numărul membrilor familiei, plus suprafața pe care intenționam să construim, să alegem varianta unei piscine metalice, cunoscută și sub denumirea de Hobby Pool. Sunt recunoscute pentru faptul că se montează rapid și ușor.


Piscine metalice ovale

 • Adâncimi standard de 1.20 m, 1.35 m sau 1.50 m
 • Peretele din oțel galvanizat, precum și linerul aferent, au grosimi care variază între 0.8 mm și 1 mm.
 • Bazinul oval din oțel galvanizat se instalează subteran ( ingropat ), și necesită un radier din beton armat și doi pereți laterali de sprijin din beton sau din bolțari.

Piscine metalice rotunde

 • Adâncimi standard de 1.20 m, 1.35 m sau 1.50 m
 • Peretele din oțel galvanizat, precum și linerul aferent, au grosimi care variază între 0.8 mm și 1 mm.
 • Bazinul rotund din oțel galvanizat se instalează subteran ( ingropat ) și necesită un radier din beton armat și doi pereți laterali de sprijin din beton sau din bolțari.

Costul

Costul real trebuie să includă atât suma de bani pe care o scoatem din buzunar, dar și timpul consumat de proiect, durabilitatea în timp cu investiții minime, economia realizată prin achiziția unui produs de calitate. Avantajul, atunci când te oprești asupra unei piscine din otel, este că o poți achiziționa la preț mult mai mic decât, spre exemplu, una fabricată din beton sau fibră de sticlă și că montajul și transportul pe teritoriul României sunt gratuite. Elcora Piscine, firma care deține site-ul la care am apelat pentru consultanță și demararea tuturor lucrărilor, lucrează cu stocuri proprii. “Timpul costă bani”, ca să citez din popor. Așadar timpul de așteptare contează. Livrarea se face în aproximativ 2 zile, iar durata de execuție e de 3 săptămâni, în funcție de complexitatea lucrării. Piscinele din beton au un termen de execuție de 4-5 săptămâni.

Dimensiuni

Disponibilitatea unei plaje largi de dimensiuni a fost un alt lucru pe care l-am apreciat. Noi aveam măsurătorile făcute ale suprafeței pe care urma să construim, însă ne-a ajutat mult faptul că am putut să alegem, în limitele acelea ce era mai potrivit. Adâncimea era, de asemenea foarte importantă, pentru siguranța copiilor.

Așadar, poți alege din următoarele variante:

Piscine rotunde

 • Diametru: între 3,5 m și 5 m
 • Adâncimi: 1,20 m, 1,35 m și 1,50 m

Piscine ovale

 • Lungimi: de la 5,25 m la 15 m
 • Lățimi: de la 3,2 m la 5 m
 • Adâncimi: 1,20 m, 1,35 m și 1,50 m

Ce conține Kit-ul complet de instalare a piscinei?

Orice piscină ați alege pentru curte, aceasta este livrată cu tot ce trebuie pentru a fi instalată și gata de folosire.

 • bazin din oțel galvanizat;
 • liner prefabricat;
 • sistem de filtrare optim dimensionat;
 • duze de refulare și de aspirație;
 • pâslă antimicrobiană;
 • skimmer;
 • scară din oțel inoxidabil;
 • racorduri și fitinguri PVC.

De ce e bine să apelezi la specialiști pentru construirea unei piscine?

Trebuie să vă spun că pe tata îl luase valul entuziasmului și prima reacție a fost că o construiește el, cu băieții din sat. Că știe el pe nu știu cine ca are un excavator, pe altcineva care a făcut o lucrare asemănătoare într-o localitate vecină, și tot așa. Ne-am chinuit puțin să îi explicăm că nu e cazul, fiind vorba de o lucrare de amploare. Dacă dădea greș ( și era foarte posibil să se întâmple asta dacă apela la “meseriașii” lui), ne-ar fi fost foarte greu să remediem situația. În plus, firma care ar fi venit să refacă ce strica el, ne-ar fi taxat ca și cum ar fi făcut ei lucrarea de la 0. Lucru foarte de înțeles, de altfel. Plus că timpul pierdut ar fi fost dublat.

Alegerea unei piscine ieftine, dar construită de specialiști, a fost cea mai bună alegere. Una pe termen lung, cu costuri de întreținere lunară minime.

Până la urmă, lucrurile s-au așezat frumos. În luna iunie, când soarele începuse să ne îmbie cu razele lui, noi eram pregătiți cu costume, creme de plajă, colace, șezlonguri, dar mai ales cu bucurie.

Video creat în Canva. Sursă foto – piscineieftine.ro

Tu cum te gândești să petreci zilele toride de vară? Iei în calcul amenajarea unei piscine chiar la tine în curte ca să te bucuri de vacanță chiar la tine în curte?

Surse foto articol – elcorapiscine.ro, piscineieftine.ro

Prelucrare vizualuri – Canva

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021

1 Comment

Ce părere ai?

Trending Posts

About Me

Thanks for stopping by!

Follow Me

Categories

Edit Template

© 2023 Created with Royal Elementor Addons