Trecerea cu farmec la statutul de doamnă

De la “Betty cea urâtă” la farmecul erei de divă blondă absolută și iluminată

Scriu acest text în calitate de doamnă. Unii mi se adresează așa, niște domni, desigur, provocându-mi secunde bune de perplexitate, urmate de căutări buimace în fundul minții ale momentului în care “domnișoara”, “fetițo” și, desigur, cel mai drag sufletului meu, reașezătorul în confortul emoțional primar “măi, fată” s-au transformat în “doamnă”.

Sunt o proaspăt-blondă si răvășitoare în intenție doamnă trecută de 40 de ani. Am închis pentru totdeauna epoca șatenului. La 40 de ani am avut o revelație lingvistico-stilistico-metafizică – “șaten” este eufemismul pentru insesizabil, indistinctibil și, de aceea, impardonabil. După 40 de ani, epoca subtilităților șatene a trebuit să moară, căci sosise timpul pentru o revoluție blondă. Nu am nimic cu șatenele. Dimpotrivă, condiția de șatenă este necesară ca să o poți înțelege, apoi, cu adevărat, pe cea de blondă. Căci numai blondele-false au ocazia acestui pas spiritual. Doar blondelor-prefăcute, și mai ales acelora prefăcute târziu, li se schimbă ceva în privire, în întorsul capului, în pășit. Să te faci blondă e cea mai rapidă cale de dezvoltare personală. Să te faci blondă și să îți și îngrijești tenul zi de zi cu cele mai bune produse existente pe piață pentru a învinge în bătălia cu gravitația, este iluminare curată.

Eu iluminată așa n-am fost dintotdeauna. Mă preumblam prin viața de mamă extenuată și preocupată de spălatul rufelor și îmbunătățirea rețetei de ostropel, ignorând total trecerea nemiloasă a timpului peste tenul și părul meu. Eram o femeie anostă, insesizabilă și ușor ofuscată pe toate încercările prietenelor mele de a mă introduce în lumea cosmeticelor și produselor de îngrijire. Până a apărut șeful și prietenul meu, un om preocupat de frumos prin prisma meseriei de hair-stylist. Acest om m-a ridicat din indolența în care mă scăldam declarând război semnelor de îmbătrânire adoptând metoda ignore și m-a introdus în malaxorul frumuseții ca un guru răbdător, plin de înțelegere pentru suflete rătăcite ca mine. Cu alte cuvinte, când am pășit în lumea lui, pielea mea urla de sete și foame, părul cerea resetarea despre care îți vorbeam mai sus și corpul se dorea tonifiat și muuuult mai ușor. Însă el simțea că sunt o femeie născută sub semnul evoluției. Că, dac-ar exista cineva (ca el) care să-mi explice, să mă facă să înțeleg că timpul nu iartă pe nimeni, sunt fată de comitet și-mi doresc să fac pași în față. Și m-a transformat în proiectul lui personal de extreme make-over. Mirelo, uită-te-ncoa’, la mine! Super femeie ce ieși din mâinile mele!

Sursă foto – arhivă personală

Welcome to my life, hidratare și luminozitate!

M-a introdus în lumea produselor cosmetice atât de necesare unei femei care, blondă sau nu, răvășitoare pe interior sau nu, se îndreaptă ușor și sigur spre 50. Nu mai era o chestiune de preferință. Era o nevoie. Ca un profesor plin de toleranță, m-a școlit, subtil, ce-i drept, făcându-mi câte un cadou constând într-un produs cosmetic potrivit mie și nevoilor pielii mele și explicându-mi beneficiile. Eu, la început, reticentă. Lasă, dragă, că nu-mi spui tu ce să fac! M-a luat omul cu frumosul, mi-a explicat ca la nebune că ăla e un produs special pentru tenul meu cu tendințe de uscare (da, eu după ce am născut, am fost secătuită de toată seva, de toți nutrienții pielii. Nu știu cum, dar puf! au dispărut odată cu apariția copilului și scurta perioadă de alăptare).

Însă trebuie să știți c-acest protector trimis, pesemne, de Zeul înfrumusețării femeilor ignorante m-a făcut să înțeleg că o pungă de semințe seara la Netflix și jumătate de pâine mâncată la o masă nu e, în niciun caz, calea spre trecerea de la femei nevăzute la văzute, la priviri noi, admirative, din surse nebănuite, până atunci improbabile. Ce să mai, mi-am luat carnețelul și mi-am notat, supusă, toate cele trebuincioase pentru izbăvirea întru frumusețe, îngrijire, tonifiere.

Gluma e glumă, dar recunoștința mea pentru omul ăsta care vede frumosul în orice femeie, care are puterea de a reda încrederea clientei de pe scaun doar printr-o tunsoare sau schimbare de culoare e infinită. Pentru că m-a învățat să îmi iubesc tenul, părul, toată carcasa asta și să-mi fie drag când mă uit în oglindă. Am început cu pași timizi. Azi o demachiere cu Apă micelară, mâine o cremă hidratantă și tot așa. Până au început să apară semne de îmbunătățire vizibile ale tenului. El mi-a făcut cunoștință cu linia nouă Gerovital H3 Evolution Perfect Look din care am trei produse care mi-au devenit indispensabile.

Produse incluse în ritualul meu de îngrijire zilnică cu Gerovital H3 Evolution Perfect Look

Apă Micelară Bifazică

Cremă Ultra-Activă și Luminozitate

Mască regenerantă Nocturnă

De ce Gerovital? De ce Farmec?

În primul rând e un produs 100% românesc, cu istorie și zeci de ani de cercetări în spate, recunoscut și vânat de femeile din întreaga lume. În al doilea rând, au produse pentru toate tipurile de ten, pentru corp, pentru îngrijire pe de-a-ntregul. Au formule inovatoare pe care le și simți imediat pe piele. Încă de la primele utilizări îți dai seama că au un efect radiant sănătos. Au produse care hidratează intens pielea, elimină ridurile fine, o hrănesc, îi conferă luminozitate. Eu fix de lucrurile astea aveam nevoie. Fața mea era uscată și ternă, fleșcăită, atârnată, într-o luptă crâncenă cu gravitația. Însă vremurile alea au apus, căci mă ocup. Și mă ocup bine. Am grijă să mă demachiez în fiecare dimineață și seară, să hidratez pielea, să o hrănesc.

În ceea ce privește viața, în general, ca femeie în evoluția mea, pentru mine nu e niciun scop. Dar e ok așa, serios. Îmi place asta – trăitul ăsta într-o izbeliște totală, dar cu condiția să arăt bine, să arăt decent. Dom’le, eu dacă arăt civilizat, tonifiată, cu luminozitate și bucurie în privire, pot să trăiesc foarte bine și așa, fără scop. “Fără scop și fără gușă!”. Ăsta ar fi motto-ul vieții mele.

Vizualuri realizate in Canva.

Surse foto – farmec.ro și blog-superblog.eu

Articol scris pentru Spring Super Blog 2021

9 Comments

  • Farmec

    Ne place evolutia ta, Mirela! Si motto-ul!

    • Va multumesc! A fost o placere sa scriu articolul despre Farmec (Gerovital). Am crescut cu mirosul mamei de Lapte Doina. Cel mai drag miros. :*

  • Ce articol fain si tonic, Mirela ?? îmi plac pozele tale, radiezi nu doar frumusete da si bunătate. M-ai amuzat ca ai zs de blond, mi-ai amintit de perioada mea de blondă „prefăcută” ? 6 ani m-a ținut dar nu mai fac ?

    • Mulțumesc, Ralu! Eu de blond nu ma mai despart nici moarta! Sunt blonda n toate sensurile ?

Ce părere ai?

Trending Posts

About Me

Thanks for stopping by!

Follow Me

Categories

Edit Template

© 2023 Created with Royal Elementor Addons