Cu Biano Studio devii designerul de interior al propriei case
Cred că știți și voi cel puțin o persoană care-și petrece o parte din timp jucându-se pe telefon sau pe desktop tot felul de jocuri pentru adulți. Că e Candy Crush, că e joc de strategie, că unii aleg jocuri cu super-eroi, în ultima vreme, mulți sunt pasionați de modul ăsta de a-și petrece timpul liber. Mie nu mi-a plăcut niciodată. Daaaar vreau să vă povestesc în articolul ăsta despre un super-tool pe care l-am descoperit de curând, “jocul” meu cu folos, dacă vreți. De când mi-a povestit o prietenă despre el, petrec mult timp jucându-mă de-a designerul de interior.
Biano Studio se numește și este un studio, așa cum deducem și din denumire, în care poți crea proiecte de amenajare interioară calculând buget pe fiecare cameră, alegând piesele în funcție de ce îți place și de ce ai nevoie. V-am mai vorbit eu aici, pe blog, de pasiunea mea pentru a face modificări în casă, astfel încât spațiul în care petrecem, mai nou, 90% din timp să fie cât mai relaxant funcțional și potrivit cu personalitățile membrilor familiei noastre.
În curând chiar va trebui să schimbăm câteva piese de mobilier din casă și să adăugăm unele noi. Vreau să am un colț numai al meu, locul de relaxare și de citit, pe care doar l-am visat până acum. Dar hai să vă povestesc ce e instrumentul ăsta de căutare și proiectare.
Unde am găsit și ce este Biano Studio?
Studioul de creare proiecte de amenajare e integrat pe biano.ro, motorul de căutare pentru mobilă și decorațiuni care însumează mai bine de un milion de produse de la peste 100 de magazine. E destinat oricui vrea să vadă ce piese se potrivesc împreună, astfel încât proiectul final de amenajare să fie cât mai aproape de ceea ce-și dorește. Folosindu-l, ești propriul designer interior. Ai posibilitatea să te inspiri din proiectele altor utilizatori, să dai idei celor care își creează propriile proiecte, setându-ți mood-boardurile ca fiind publice.
Început ca un catalog de produse de mobilier și decorațiuni, biano.ro a devenit un instrument cu ajutorul căruia cumperi confortabil și inteligent exact piesele care îți transformă casa într-un adevărat cămin. Prezent în 7 țări din întreaga lume, Biano e în permanentă căutare de piețe noi, de îmbunătățiri aduse conceptului de căutare inteligentă și practică pentru utilizator/cumpărător.
Cum funcționează Biano Studio?
Primul pas pe care l-am făcut a fost să accesez site-ul și să îmi fac un cont de utilizator. Dar, ca să fie mai ușor de înțeles, am făcut un video în care explic etapele pe care le-am urmat în crearea propriului meu proiect de amenajare interioară. Prima dată am intrat de pe telefon, extensia mâinii fiecăruia dintre noi. 🙂
Ce am omis eu să explic în ghidul de mai sus este faptul că e bine să setăm de la început proiectul ca fiind public. Astfel, așa cum vă spuneam și mai sus, toți ceilalți utilizatori înregistrați pe platformă se pot inspira din creațiile noastre. Desigur, se poate modifica și ulterior statusul, editând proiectul din fereastra lui. Dar, un lucru setat de la început e bun făcut. 🙂
Proiectele mele realizate în Biano Studio
Loc de citit și de gândit
Îmi place să citesc și tânjesc după momente de liniște în care să fiu doar eu cu mine și să-mi ascult gălăgia din cap. Cât a fost Matei mic și a avut nevoie de toată atenția mea, furam câteva momente de relaxare între paginile unei cărți. Acum e și el la școală, îi place să îi citesc încă de când avea 2 ani și înțelege atunci când îi explic că am nevoie de jumătate de oră de relaxare. Tot timpul mi-am imaginat locul ăsta numai al meu foarte cosy. Cu culori calde, cu rafturile de cărți la îndemână și cu o măsuță mică pe care să îmi pot pune ceașca de cappuccino. M-am încadrat foarte bine în bugetul stabilit pentru partea asta din căminul nostru.
Loc de visat și odihnit
Adică dormitorul, da. Mie mi se pare că încăperea în care dormi e cea mai importantă. Somnul de calitate, odihna este baza unui sistem imunitar puternic, a unei stări psihice bune. Și mie îmi place să doooorm. 🙂 Așa că am gândit proiectul pentru dormitor astfel încât să găsesc piese de mobilier cât mai potrivite una cu cealaltă, pornind de la pat. Îmi place stilul minimalist și încerc să nu încarc camera cu prea multe obiecte. Culorile, de asemenea trebuie să dea o stare de bine, să îmbie la relaxare. Se spune că cei cărora le place culoarea bej, culorile neutre, sunt atrași de confort și simplitate, pun preț pe familie și pe siguranța pe care o oferă ea.
Am gândit camera cu draperii opace pentru diminețile prelungite în pat, cu covor moale și pufos, cu polițe pe care să îmi așez cărțile din care citesc înainte de culcare și cu flori în ghiveci.
Loc de petrecut timp împreună
Când am renovat casa, la începutul anului, am stabilit că ne dorim ca locul de servit masa să fie în sufragerie. Să lăsăm bucătăria doar pentru desfășurarea mea de forțe când intru în sesiuni prelungi de gătit și încercat rețete noi. Locul ăsta comun ne adună seara pe toți laolaltă la filme cu super-eroi sau la jocuri de șah pe care le câștigă aproape tot timpul copilul, pentru că el inventează regulile pe loc. În avantajul lui, bineînțeles. Deci, locul trebuie amenajat tot pe principiul confortului și funcționalității pentru întreaga familie. Am mai spus că nu îmi place ideea ca toată casa să arate la fel. Fiecare cameră are personalitatea ei. Așa că, pentru camera de zi, am ales în proiectul Biano Studio culoarea verde combinată cu galben.
Aici am sărit puțin peste bugetul stabilit inițial. Una dintre părțile foarte bune ale studioului de proiectare este faptul că, pe măsură ce adaugi piesele de mobilier sau decorațiunile, îți dai seama câți bani se adună. Și poți schimba produsele sau le poți elimina. Eu am rămas la ideea pe care o avem în cap, pentru că mi-a plăcut foarte mult cum a ieșit la final. Aici m-am folosit de câteva fotografii pe care le-am găsit pe Pinterest. Am salvat pozele și le-am încărcat în Biano Studio, care mi-a dat niște recomandări de produse care au fost extrem de aproape de ce conținea fotografia mea.
Puncte tari Biano Studio
Jucăria asta în care ne putem proiecta amenajarea camerelor are câteva caracteristici foarte interesante:
- Sortare inteligentă - produsele populare se găsesc în primele pagini de produse
- Căutare după imagini - ce vă spuneam mai sus că am făcut eu. Încarci o fotografie și primești recomandări de produse similare cu informații legate de stoc și prețuri
- Filtre - în filmulețul în care explicam cum se face un proiect în Biano Studio pe telefon, îți spuneam că fiecare căutare de produs te ajută cu filtre. Astfel, dacă produsul căutat trebuie să îndeplinească niște criterii, le poți selecta și ești mai aproape de produsul dorit
- Recomandare de produse similare - dacă produsul căutat și plăcut de tine nu mai e pe stoc, primești recomandări de produse similare.
Concluzii
Așa de mult îmi place să creez tot felul de proiecte de amenajare în Biano Studio, că îmi doresc să moștenesc vreo 3 case (n-aș avea de unde) pe care să le mobilez și să le aranjez după bunul meu plac. S-a molipsit și nepoțica mea de 7 ani și și-a creat singură o cameră tare drăgălașă pentru copii. Mi-ar fi plăcut să existe și sub formă de aplicație pentru Android pe care să o poți instala pe telefon, pentru că ne limitează ecranul telefonului foarte mult. Se restrâng meniurile, uneori ieși din greșeală din browser. Dar, având în vedere că eu am putut să realizez mini-ghidul video chiar pe dispozitiv portabil, e mai mult decât bine.
Vă las mai jos ghidul scurt pentru utilizarea pe desktop/laptop a studioului de proiectare realizat chiar de către cei de la Biano.
Eu le-am distribuit și prietenelor mele (pe care le-a prins, de asemenea, febra Biano) proiectele mele și ne sfătuim ce să adăugăm, ce să eliminăm. Sau, pur și simplu, ne felicităm pentru ce ne-a ieșit.
Ei, cum vi se pare? V-ar plăcea să fiți designer de interior pentru propria casă?
Surse foto articol – Biano.ro. Prelucrare vizualuri în Vista Create. Mood-boarduri/proiecte realizate chiar în Biano Studio
Articol scris pentru SuperBlog 2021.
7 Comments
Diana
Eu una nu mă mai satur de creat în Biano Studio, e tare! Mia tare decât Candy Crush!
Miri
E foarte tare. La CC nu iese nimic din ce avem în cap (ca idee). La Biano ies niște chestii f mișto.
Diana
Exact 😀
oanalambrache
Vin și eu la relaxat! 🙂
Miri
Te aștept, Oana! ❤️
Roxana Trandafir
Pana si eu m-am jucat cu aplicatia asta.
Imi place articolul tau si ma regasesc in el. 🙂
Miri
Daa, e foarte tare. Și eu am făcut muuulte proiecțele. Mulțumesc pentru apreciere! Ma bucur tare ca ți a plăcut! ❤️