GGM Gastro dotează vise și le transformă în realitate

Hei, tu, cititorule, cât de mult îți plac diminețile cu mic dejun bogat și cafea proaspăt râșnită? Atât de mult încât ai putea să o ții așa cât e ziua de lungă? Bun venit în club! De când eram un copil, micul dejun era cea mai plăcută și mai importantă masă a zilei. L-aș fi prelungit la nesfârșit. Atât de mult savuram tot ce punea mama pe masă la prima oră a dimineții, că s-a transformat totul într-un vis pentru viitorul adult Ioana. Ioana sunt eu și anul ăsta mi-am îndeplinit visul de a avea un coffee house în care să servesc clienților mei mic dejun toaaatăăă ziua. Partener de încredere în toată desfășurarea de forțe a fost GGM Gastro, unul dintre liderii mondiali de piață pe tot ce înseamnă furnizare de echipamente profesionale pentru industria HoReCa. Dar hai să-ți povestesc cum am făcut.

Transformarea unui vis în realitate cu GGM Gastro

utilează-ti afacerea din domeniul HoReCa cu GGM Gastro

Pe lista de dorințe de la sfârșitul anului trecut loc de cinste a avut această determinare a mea de a avea un loc al meu în care oamenii să se simtă bine, să savureze cafea și mic dejun diversificat cât e ziua de lungă. Am 43 de ani și de când am început să câștig proprii mei bani, de pe la 20 de ani, am pus deoparte o sumă lunară pentru visul meu. Știam că într-o bună zi voi spune: E timpul să bucur oamenii! 

Cercetări de piață pentru furnizori făceam, deja, de câțiva ani. În luna februarie a lui 2021 au venit în România cei de la GGM Gastro, despre care eu știam că sunt companie de top în oferirea echipamentelor de calitate și a celui mai mic preț pentru echipamentele cu care să-ți dotezi o afacere în domeniul HoReCa. Mă interesa un partener care să mă ajute în ușurarea muncii angajaților (pentru moment eu și sora mea) și în a oferi satisfacție la cel mai înalt nivel clienților care urmau să îmi calce pragul. 

Breakfast Lovers Coffee House

Acum câțiva ani am fost în Israel și acolo am văzut pentru prima dată un astfel de loc de servit masa de dimineață când vrei și cât vrei. Zilnic eram acolo, la ore diferite. Și ani la rând mi-a rămas în minte ideea că se poate. Că va fi un business profitabil. Locul ăla era plin de oameni în orice moment în care îi călcam pragul. Așa că am prins încredere în mine și am adus conceptul în Romania. Afacerea mea actuală este tip bistro. Iubitorii de mic dejun și cafea de calitate proaspăt prăjită își pot petrece timp de calitate la noi. Suntem dotați cu o mini bibliotecă ce cuprinde cărți pentru toate gusturile, mobilier de relaxare confortabil (tip fotolii), scaune de bar pentru grăbiți și o atmosferă caldă și prietenoasă.

Dotări echipamente de la GGM Gastro |

Pe lista de echipamente pe care o aveam pregătită pentru dotarea bistroului meu se aflau, printre altele, următoarele:

În cazul aparatului de cafea, am ales varianta cu două grupuri pentru eficiență și un timp scurt de așteptare din partea clientului. Este programabil, beneficiază de monitorizare automată a nivelului și produce zgomot redus. 

Aparat de cafea espresso cu 2 grupuri


 • Produs de calitate din producția europeană
 • Pentru cafea, espresso, latte macchiato etc.
 • Capacitate: 11,5 litru
 • Cupele pot fi ținute calde pe raftul superior
 • 2 grupuri de preparare
 • 1 duză de aburi
 • 1 duză de apă caldă
 • Protecție supraîncălzire
 • Performanță înaltă cu consum redus de energie (ecologic)
 • Ușor de curățat.

Dacă-i mic dejun copios, atunci să fie bogat și gustos. Clienții se vor putea înfrupta din preparate gătite pe loc specifice acestei prime mese a zilei. De la clătite americane până la omlete și alte variante de a găti ouăle, fructe, boluri cu cereale, croissante și sucuri proaspete. A trebuit să mă gândesc bine la ce fel de echipamente trebuie să am ca să pot livra toate preparatele astea. Viteza de preparare și spălare a veselei, ergonomia (pentru că spațiul închiriat nu este de nivelul unui restaurant cu bucătărie separată, ci un open space), mobilierul, spațiul rămas liber pentru a nu crea senzația de disconfort celor care vor să petreacă mai mult timp la noi au fost factori pe care i-am luat în calcul atunci când am achiziționat echipamentele. 

Mașina de spălat vase, mașina de frământat aluat și cuptorul au fost piese cheie pe lista cu dotările necesare, dacă vorbim de viteza cu care trebuie să se întâmple lucrurile ca să nu-i facem pe clienți să aștepte. Vesela folosită se adună, pâinicile, chiflele și toate produsele de patiserie trebuie servite calde, așa că am ales următoarele:

Maşină de frământat aluat 65 litri


 • Oțel inoxidabil de înaltă calitate
 • Cazan din oțel inoxidabil și mixer pentru aluat
 • Dispozitiv profesional
 • Special fabricat pentru cerințe înalte de gastronomie
 • Capacitate – 50 litri
 • Rotații pe minut – 1400 rpm
 • Comutator oprit/pornit
 • Ușor de curățat
Cuptor brutărie


 • Cuptor cu aer cald
 • Proces de gătit standard predefinit
 • Sistem integrat de spălare automată
 • Picioare antiderapante
 • Afișaj digital
 • Coacere/dezumidificare/păstrare caldă a alimentelor

Mașină de spălat vase SHISHA


 • Perete dublu și pompă de drenaj
 • Panou electric de control cu afișaj LCD
 • 4 programe
 • Putere mare de spălare

Toate echipamentele pe care le-am achiziționat de la GGM Gastro îmi oferă garanția calității pentru un volum mare de lucru. Sunt mulți iubitori de cafea și gustări specifice mesei de dimineață. Pe lângă toate cele de mai sus, am luat și un aparat de făcut goffre și unul de clătite, un frigider bar, o mașină de gheață pentru frappe, set de tigăi speciale pentru prepararea omletelor, seturi de tacâmuri și veselă pentru cafenea și flori decorative care să înfrumusețeze spațiul. 

Meniul

Meniul trebuie să fie cât mai atrăgător și să îmbie la intrarea în bistro-ul nostru. Am gândit unul mare, A2, pe care să îl afișăm la intrare și pe mese ne vom folosi de meniu cu cod QR. Ne-a ajutat și setul Dinenow aplicație comandă care a venit la pachet cu imprimantă și tabletă. Putem introduce toate preparatele din meniu și centraliza comenzile. Tableta folosește și pentru comenzile luate la mese, atunci când e aglomerat și lucrăm câte două persoane odată. 

În ceea ce privește meniul, acesta cuprinde tot ce ar putea mânca un om la mic dejun. De la cereale cu lapte sau iaurt, la diferite specialități de cafea și ciocolată caldă, produse de patiserie, sandviș-uri, omlete sau alte preparate cu ou, sucuri de fructe etc.

Meniu Breakfast Lovers Coffee House

De ce e special Breakfast Lovers Coffee House? |

Afacerea mea mică și la început de drum este specială prin specific – mic dejun servit toată ziua pentru iubitorii de mese servite, de obicei, doar dimineața. Am încercat să aduc în plus și mini biblioteca din care cei care savurează preparatele noastre pot alege o carte pe gustul lor. Așadar la noi mănânci bine și gustos, bei cafea și sucuri naturale de calitate, te relaxezi, socializezi și te bucuri de câteva momente printre rândurile unei cărți bune. E oaza de liniște pentru cei pe fugă permanent, e refugiul mamelor care își lasă copiii la grădiniță/școală și poposesc la noi pentru timp de calitate, e locul întâlnirilor între prieteni. 

Pentru toate astea am avut nevoie de încredere în visul meu, de banii strânși pentru el și de un partener de încredere pentru dotarea lui. De ce GGM Gastro? Pentru că e o companie de renume și cu tradiție în Germania, înființată în 2004. Știți ce se spune despre nemți și calitatea produselor care provin de la ei. 🙂 Cu peste 500 de angajați, GGM Gastro a mulțumit mai bine de 350,000 de clienți din întreaga lume prin calitatea produselor, garanția celui mai mic preț și reinventarea domeniului de echipamente destinate HoReCa.

Ție cum ți se pare ideea de servire a mic dejunului pe parcursul întregii zile? Ai fi clientul unei astfel de afaceri? Ce tip de echipament ai alege?

Surse Foto articol – GGM Gastro și arhivă personală (poza cu cafea). Prelucrare vizualuri în Vista Create

Articol scris pentru SuperBlog 2021

2 Comments

 • Dacă ar fi după mine, aș mânca doar micuri dejun :))

 • oanalambrache

  Deja îmi plouă în gură după un croissant și un latte! <3

Ce părere ai?

Trending Posts

© 2023 Created with Royal Elementor Addons