Cristale și aromaterapie cu StoneMania Bijou – sursa energiei de zi cu zi

Pietricică nouă, dă Doamne să plouă! Pietricică nouă, dă Doamne să plouă!

Lizuca mea scumpă, ce cânți tu acolo, mami? Se zice: Cărămidă nouă, dă Doamne să plouă. Nu pietricică.

Nuuu, e cu pietricică. Așa m-a învățat buni. Și ea știe toaaaate alea despre pietre.

Mi-am petrecut întreaga copilărie la bunici. Într-un sat de câmpie, cu veri toride și praful ulițelor care se strecura printre degetele de la picioare. Buni mă încuraja să merg în picioarele goale de dimineața până seara. Să îți dea pământul energie, Lizuca, îmi zicea. Zilele de muncă pe tarlaua de pepeni erau cele mai fericite pentru mine. Ea lucra la C.A.P. și mă lua cu ea pe câmp. La prânz trânteam bostanii de pământ și mușcam din miezul copt cu nesaț. Cât timp buni lucra cu femeile din sat la adunat pepeni, eu strângeam pietre. Pasiunea asta pentru pietrele speciale îmi fusese insuflată chiar de ea. Îmi spunea mereu că pietrele sunt concentrarea puternică a energiei pământului. Că natura le modelează diferit și că rar există două pietre la fel. Când eram tristă sau mi-era dor de părinți mă mângâia și mă îndemna să port cu mine câte o pietricică pentru alinarea dorului. Când era secetă, mă îndemna să chem energia pietrelor să ne aducă ploaia.

Adult fiind acum, îmi dau seama că funcționa pentru că eu credeam în tot ce spunea ea. Mă fascinau poveștile despre puterea pământului, a naturii, de a vindeca. Am casa plină de pietre. Am studiat de-a lungul timpului puterea pietrelor în vindecare, în dezvoltarea creativității, în atragerea acelor energii de care cu toții avem nevoie pentru a avea o viață liniștită și pasiunea a rămas la fel de vie ca în copilărie. Sunt un om pentru care creativitatea și exprimarea ei sunt la fel de vitale ca aerul pe care îl respiră. Blocajele și adormirea muzei sunt episoade care mă dau peste cap și-mi știrbesc din bucurie. Așa că am grijă să atrag și să cultiv energiile creatoare cu ajutorul pietrelor semiprețioase și al cristalelor.

Stone Mania - furnizor de energie

Cristale StoneMania

De mai bine de 7 ani sunt client fidel al magazinului StoneMania Bijou din centrul Bucureștiului. Un magazin lansat în 2013, unde ești primit cu deschidere și informații despre tot ce te interesează în materie de cristale și pietre semiprețioase. La început le treceam pragul de cel puțin 3 ori pe lună în căutarea pietrelor speciale. Pe măsură ce aprofundam studiul acestor vectori de energie, voiam să aflu mai mult și mai mult. Eram informată asupra provenienței cristalelor (că erau din India, Africa de Sud, Brazilia sau Pakistan), asupra modului de prelucrare – dacă erau colorate artificial, dacă erau pietre de sinteză sau 100% naturale. Mă duceau cu mintea la povestirile pline de tâlc ale bunicii despre pietre. Acum pot să mă declar un om informat și achiziționez de pe site tot ce simt că am nevoie. Sunt peste 10000 de produse disponibile și multe informații pentru cei care vor să afle cât mai multe despre puterea pietrelor în îmbunătățirea vieții interioare. 

Cristalele - sursă de energie

Dintre toate pietrele pe care le-am ținut în palmă cristalele sunt preferatele mele. Mi-au adus cea mai bună energie, m-au vindecat, mi-au îmbunătățit relația cu mine și cei din jur. Dar, mai ales, mi-au deschis căile pentru a lăsa să pătrundă inspirația și imaginația întru creativitate. Au fost perioade în viața mea în care am fost guvernată de haos. De lipsa prezenței și a conștientizării de sine. O minte cuprinsă de haos nu poate canaliza energia creatoare pentru a se concretiza. Terapia psihologică pentru a diminua efectele unei depresii post-natale a fost completată cu succes de terapia cu cristale. Am să las mai jos câteva informații despre patru dintrec cele pe care le folosesc cel mai des.

Aragonit

Piatra vindecării emoționale și a echilibrului.
Ajută la combaterea furiei și a stresului, oferind putere și sprijin. Crește încrederea în sine, stimulând sentimentul de validitate. Puternic ajutor în creșterea energiei.

Amazonit

Piatra îngrijirii de sine
Oferă putere și favorizează conștiința de sine. Echilibrează energiile masculine și feminine. Ajutor în terapia traumelor emoționale. Ameliorează sentimentele de frică și grijă.

Kyanit

Piatra adevărului
Nu acumulează și nu reține energie negativă. Ajută la rostirea adevărului cu claritate. Benefic pentru interpreți și persoane care vorbesc în public. Încurajează comunicarea. Aduce liniște.

Citrin

Piatră a vieții și fericirii
Favorizează manifestarea, creativitatea, imaginația. Încurajează generozitatea, atrage prosperitatea și succesul. Se spune că poartă puterea Soarelui - transmite căldură și e reconfortant.

Pe lângă utilitatea lor pentru reglarea energiilor interioare, cristalele sunt foarte benefice și pentru îmbunătățirea vibrațiilor casei, ale mediului în care ne desfășurăm diverse activități personale sau profesionale. Eu port cristale încrustate în bijuterii – inele și cercei, dar și acasă am un adevărat altar al pietrelor terapeutice.

Pasiunea pentru pietre se moștenește

Băiețelul meu de 7 ani moștenește pasiunea mea. Totul a început exact ca și în cazul meu cu colecționarea pietrelor interesante ca formă din diverse locuri. Mi-a venit mie rândul să îi vorbesc despre ce reprezintă pietrele și ce energii ne pot aduce. Acum fiecare are colecția lui. Pentru pietrele obișnuite inventăm povești pentru a le putea găsi un loc al lor în casa noastră.

Anul acesta, în septembrie, a început școala. Pentru un băiețel timid din fire primele zile de școală pot fi o încercare emoțională destul de grea. Dar m-am pregătit din timp cu un set mic de cristale care să îl însoțească și să îi potențeze vibrațiile. 

– I-am dat Piatra lunii pentru acceptarea schimbării. De-acum e băiat mare, grădinița va fi lăsată în urmă. E greu să accepte că doamna Melania, educatoarea de care a fost foarte atașat, va fi înlocuită de altă doamnă despre care nu știe nimic. Piatra lunii i-au calmat anxietatea și toate sentimentele de frică legate de acest nou început.

– I-am dat, de asemenea, o bucată mică de Cuarț roz, piatra iubirii și a siguranței. 

– I-am dat Ametist și Fluorit pentru sporirea capacității de concentrare și absorbirea cu ușurință a informațiilor noi, pentru conștientizarea propriilor abilități. 

Terapie cu uleiuri esențiale de la StoneMania Bijou

Client fidel al magazinului StoneMania Bijou, am adoptat și terapia cu uleiuri esențiale pentru perioadele încărcate de stres și neliniști. Mă ajută să pornesc difuzorul în care pun cîteva picături de ulei pentru calmare sau, atunci când sunt pe fugă să folosec un roll-on. Minidifuzoarele au și rol de purificare a aerului și umidificator. 

Dintre beneficiile aromaterapiei amintesc proprietățile antimicrobiene, favorizarea relaxării și somnului, creșterea energiei și a puterii de concentrare. Așa că, ori inhalat, ori pus pe piele, un ulei esențial potrivit poate face diferența între o zi foarte încarcată emoțional sau una relaxată, cu toate sarcinile îndeplinite și un final mulțumitor.

Că le purtați sub forma bijuteriilor sau le dețineți în formă brută, voi ce energii atrageți cu ajutorul cristalelor? Cum vă ajută aromaterapia?

Surse foto articol – stonemania.ro și vistacreate. Vizualuri create în Vista Create.

Articol scris pentru SuperBlog 2021.

4 Comments

  • Pe mine aromaterapia mă ajută să mă relaxez. Am și câteva pietre în stare brută: ochi de tigru, jasp, pirită, un copac al vieții cu mai multe pietre, dar preferatele mele sunt bijuteriile: am un set format din cercei și medalion de cuarț roz și, preferații mei, niște cercei din howlit (o piatră mai puțin cunoscută, dar tare frumoasă). Îți trimit multă, dar multă energie pozitivă!

    • Ohoo, ești chiar foarte dotată cu tot ce trebuie pentru un vibe pozitiv permanent. Multumesc că o transmiti si catre mine!

      • Eh, fac și eu ce pot 🤗❤️

        • Muah!

Ce părere ai?

Trending Posts

© 2023 Created with Royal Elementor Addons