Reciclare cu Farmec
Am tot scris despre cum simt tranziția asta spre 40+. Cum nu m-aș fi așteptat niciodată să mă înspăimânte atât de tare îmbătrânirea pielii și să fac o mini criză interioară la apariția unui rid nou. Mă preocup acum de sănătatea pielii mai mult decât am făcut-o vreodată. Era bine să m-apuc din timp, știu, dar încerc să fac tot ce pot chiar și pe ultima sută de metri. Cam așa gândesc că se întâmplă lucrurile și cu grija noastră față de mediul înconjurător. Ne-a ajuns cuțitul la os și fiecare, pe bucățica lui, încearcă să o regleze cât poate. Natura e mamă. Eu, de asemenea. Hai să vă spun cum de ceva timp am grijă de natură așa cum am grijă de mine.
Știți cum gândesc eu toată treaba asta? Așa cum dimineața și seara mă preocup să-mi curăț fața cu gel micelar demachiant Gerovital care elimină delicat impuritățile, așa am grijă și să nu arunc gunoi pe jos, să strâng gunoaiele de prin păduri de câte ori am ocazia. Planeta ne dă tot ce are ea mai bun – aer curat (dacă nu-l poluăm noi și nu tăiem copacii), mâncare sănătoasă (dacă nu o înmulțim chimic pentru consumul excesiv), priveliști (dacă nu le urâțim noi prin defrișări și gunoaie aruncate după grătare și plimbări prin pădure), forme de relief diverse (dacă încetăm să influențăm topirea ghețarilor).
Am grijă de natură așa cum am grijă de mine. Reciclare cu Farmec.
Produsele pe care le folosesc vreau să mă ajute în demersul ăsta de a pune umărul la salvarea planetei. Verific etichetele, fac o mică cercetare înainte de a achiziționa o cremă de față sau un șampon. Folosesc produsele Farmec de când eram foarte tânără. M-a învățat mama să-mi curăț fața înainte de culcare cu lapte Doina. Primele produse cosmetice cu care am făcut cunoștință au fost de la ei. Erau acolo, pe polița de la baie. Creme hidratante, șampon, măști de față cu argilă.
Farmec, brand 100% românesc, pe lângă produsele de calitate extraordinară cu efecte benefice asupra pielii, este una dintre puținele companii care a gândit reducerea impactului activității sale asupra mediului. Așa a apărut campania lansată în anul 2020 ca program pilot de colectare a ambalajelor produselor Farmec în 5 magazine din orașul Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Oradea. Ulterior, ca urmare a succesului pe care l-a avut această campanie de responsabilizare socială în privința protecției mediului, au extins-o în toată țara.
Grija de natură de acasă
Când aduci un copil pe lume tot ce îți dorești este ca el să fie sănătos și mediul în care trăiește să îl ajute la asta. Am început să iau decizii, în pătrățica mea, care să contribuie la tratarea cu mai mult respect a planetei, a casei noastre, a tuturor. Am ferma convingere că, dacă fiecare dintre noi, cei peste 7 miliarde 900 de oameni din lumea asta, am face pe bucățica noastră acțiuni de protejare a naturii, lucrurile s-ar îmbunătăți considerabil.
E mult mai ușor să creezi un obicei unui copil mic decât unui adult. De când a început Matei să înțeleagă ce îi spunem, de când am început să îl responsabilizăm cu diverse task-uri, i-am creat obiceiul de a arunca gunoiul separat, în funcție de tipul lui. Avem 3 recipiente în casă. Cel pentru gunoiul menajer pe care îl ținem, ca toată lumea, în masca de chiuvetă de la bucătărie, unul de plastic lângă dulap, un sac în care depozităm tot ce e din sticlă și o cutie în care aruncăm hârtia și cartonul. Avem noroc că sunt destul de aproape de blocul nostru tomberoanele amplasate pe stradă pentru sortarea deșeurilor. Mare parte dintre recipientele de sticlă merg la țară la mama ca să le folosească pentru tot ce pune în cămară pentru iarnă – zacuscă, suc de roșii, compot etc.
Sunt șocată de cât de mult gunoi se stânge, deși noi reducem cât putem cumpărăturile produselor cu ambalaje de plastic, al pungilor etc. Și, cu toate astea, o familie formată din 3 membri e nevoită să arunce deșeurile sortate odată la 2-3 zile. Acțiunea asta a fost gândită cumva să-l anime și pe Matei. Știe când e ziua de aruncat gunoiul selectiv și participă activ (cară și el, cu mânuțele lui mici ce poate să ducă până la tomberon). Recunosc că, în ceea ce îl privește, am avut mare noroc și cu educația pe care a primit-o, în completare, la grădiniță.
Reducerea poluării și conservarea energiei
Nu suntem niște sfinți. Părinții demersurilor ecologiste. Însă am insistat foarte mult în ultimii ani pe ideea asta – de a ne aduce contribuția la încercările de salvare a planetei.
- Am renunțat la una dintre cele două mașini
- Folosim toți 3 bicicletele foarte desc pentru a ne deplasa
- Facem economii pentru a cumpăra o mașină electrică
- Folosim plase textile la cumpărături - nu ne mai atinge celebra întrebare pungă doriți
- Colectăm uleiul ars și îl ducem la benzinărie sau la centre de colectare
- Am căutat modalități de a elimina frica de întuneric a lui Matei - avea lampă de veghe în funcțiune în fiecare seară în camera lui.
Grija față de mediu începe de acasă
Dacă vorbim despre curățenia casei, am grijă și aici să folosesc produse cu o componentă cât mai prietenoasă cu mediul. Fiindcă într-o familie cu copil cam toate deciziile se iau cu gândul la el, când s-a născut, acum 6 ani am făcut switch-ul către produse de curățenie cât mai puțin chimice.
Am găsit în Farmec un partener și pe direcția asta. Anii de cercetare și inovație, de preocupare pentru livrarea unor produse cu standard de calitate foarte ridicat sunt o garanție pentru mine. Gama lor de produse de curățenie Omul și Natura include și produsele Nufăr Verde, produs românesc 100%. Acestea sunt bazate pe principii active de origine naturală. Produsele sunt complet biodegradabile. Că vrei produs universal de curățare a suprafețelor sau detergent de vase, că vrei ceva pentru vasul de toaletă, găsești în gama asta tot ce îți trebuie pentru o casă curată fără să folosești substanțe periculoase pentru mediu și propria-ți piele.
Centre de colectare a ambalajelor - Magazine Gerovital în București
Vă provoc pe toți cei care citiți articolul ăsta (pe toate cele care folosiți cosmetice) și aveți grijă de voi și de casa voastră să luați în calcul folosirea unor produse prietenoase cu mediul, dar și extrem de benefice pentru voi. Nu uitați că lanțul alegerilor responsabile începe de la raft. E de preferat ca, măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, să gândim achizițiile înainte de a le face. Să verificăm etichete, să alegem produse cu ingrediente naturale, cu impact redus asupra naturii.
Vă las mai jos lista de magazine din București unde puteți duce ambalajele produselor. Dacă, în drumurile tale prin marile centre comerciale găsești un magazin Farmec, intră și lasă acolo cutiile de produse pe care voiai să le arunci la gunoi. O să fii răsplătit cu un produs cadou și cu conștiința mai ușoară.
- Gerovital în Magazinul Cocor
- Gerovital Veranda Mall
- Gerovital Sun Plaza
- Gerovital AFi Cotroceni
- Gerovital Park Lake
- Gerovital Băneasa Shopping City
Pentru alte orașe, consultă harta disponibilă pe site-ul lor. Dacă vrei să te miști repede, dă-mi un mesaj și îți dau eu link-ul.
Să avem grijă de natură așa cum avem grijă de noi, dragilor!
Surse foto articol – Farmec, anncapictures, geralt, imordaf și noah buscher pentru pixabay. Prelucrare vizualuri în Vista Create
Articol scris pentru SuperBlog 2021