Crăciun fericit și liniștit pentru o familie puternică și frumoasă – Familia Neciu

M-am plâns de multe ori că mi-e greu cu Matei. Că n-am timp, că nu găsesc pârghiile necesare de a ajunge cât mai eficient și delicat la el, că… Și mi-e rușine după ce o fac, de multe ori. Când am aflat povestea familiei Neciu de la Mona mi s-a făcut jenă de mine cu mine. 

Marina Neciu este singura mamă, raportată la nivel național, cu trei copii cu autism. David-Andrei de 14 ani, George de 6 ani și Ilinca de 5 ani. Pentru că ea lucrează, cel care se ocupă de tot ce ține de casă cât este ea plecată este soțul ei. Marina se ocupă și de terapia celor trei copii. În serialul Viața cu autism de pe site-ul Totul despre mame pe site-ul Eva.ro, printr-o serie de articole găsite sub titlul Ieșirea din autism Marina vorbește liber și deschis despre viața familiei ei și încercările prin care trece ca mama a trei copii frumoși cu tulburări din spectrul autist. În articolele de pe site-urile menționate mai sus Marina vine în ajutorul celorlalte mame cu informații legate de experiențele prin care familia ei trece.

Acoperiș trainic pentru Familia Neciu

Anul trecut, o mână de oameni buni au demarat, din proprie inițiativă, o acțiune de strângere de fonduri pentru familia Neciu pentru repararea acoperișului casei. Noi, românii, când ne apucăm de o faptă bună, o ducem până la capăt și mai mult. Așa că atunci s-a strâns o sumă mai mare care a permis familiei să înceapă construirea unei mansarde, astfel încât băiatul cel mare, David-Andrei, cu rezultate extraordinare, să poată avea camera lui. David îi ajută pe Marina și Gyuri, soțul Marinei și tatăl lui, la supravegherea celor mici. 

Banii s-au terminat, lucrările nu au ajuns la final și totul s-a împotmolit. Salariul Marinei și ajutorul primit de la primărie de Gyuri ca însoțitor al celor trei copii nu poate acoperi mai mult decât necesarul lor de îngrijire (mâncare, întreținere etc). Terapia pentru persoanele cu autism necesită sume consistente de bani, iar părinții celor trei copii trebuie să facă drumuri săptămânale la Cluj pentru a le oferi ajutor de specialitate.

Iată ce spune Marina despre problemele întâmpinate la repararea casei:

familia Neciu

Ce putem face pentru Familia Neciu

Gyuri face tot ce poate, dar de unul singur nu reușește să finalizeze lucrările. În plus, materialele de construcții de care au nevoie costă. Ce putem face noi este să îi ajutăm, prin donații, să finalizeze lucrările și să reușească să ofere copiilor un cămin sănătos și primitor. 

Date bancare:


RON RO66BTRL01301201398873XX
EUR: RO21BTRLEURCRT0039887301


Beneficiar: Marina Neciu


Revolut: @marina9url

Marina, Gyuri, mă înclin în fața puterii voastre și vă mulțumesc pentru inspirația care îmi sunteți. Vă doresc Sărbători liniștite, calde, cu mult bine! Să fiți sănătoși!

2 Comments

  • Îți mulțumesc, Mirela dragă! Sper să ajungă mesajul la cât mai multă lume. Te îmbrățișez! 🤗

    • ❤️ Sa le ajute Dumnezeu!

Ce părere ai?

Trending Posts

© 2023 Created with Royal Elementor Addons