Empria rezolvă cu talent haosul

Vă întrebați, poate, ce înseamnă Empria din titlu. Stați pe loc, că vă lămuresc imediat, povestindu-vă cum ne-au salvat integritatea mintală, în cazul meu, și corporală, în cazul copilului și motanului. Înainte să dau de site-ul lor, aveam copil de 2 ani și ceva și creierii împletiți. Îmi dădea de multe ori cu virgulă la crescut și educat copil și pisică. Pentru că, ce să credeți, la coafarea minții mele participa cu simț de răspundere și Optimus the Cat, pisoiul pe care îl adoptasem să ne facă zilele mai frumoase, să învețe copilul ce înseamnă altruismul, prietenia, dragostea necondiționată pentru un suflet fără apărare. Programare la psihiatrie nu îmi făcusem din timp, deși, poate era o idee bună. Să fie o poartă de siguranță acolo, să știu că sunt asigurată pentru viitor. 

Viața cu bebeluș și animal de companie e...

Știm cu toții cum e în casă cu un copil care abia a învățat să meargă. Ești prizonier. Te depersonalizezi, devii sclavul unui țânc, nu miști în front. Că trebuie să fii cu ochii pe el. Până la momentul ăla habar n-aveai că ai 237435 de colțuri în casă, că poate ar fi fost o idee bună să stai într-o garsonieră mobilată minimalist, cu strictul cel mai strict necesar.  Nekermanu’ din casă cu care te lăudai pe story-uri și reel-uri pe social media devine acum cel mai mare coșmar al tău. Îți trece prin cap zilnic că poate era o idee bună să fi trăit la țară, într-o baracă simplă, să poți să-i dai drumul pe coclauri copilului, să aibă natura grijă de el. Să-i dai și puiul de motan în brațe și să-i trimiți să-și facă viața. :))

Când trebuie să faci și supici și tocăniți, să bagi la spălat 3 mașini pe zi, să fii prezentă, veselă, aptă de joc cu bucurie, trebuie să-ți iei haina de strateg și să găsești soluții. Mai ales dacă ai și o oarecare formă de ADHD. E combinația letală dacă nu iei măsuri. Două suflete se așteaptă să fii fresh, să le oferi spațiu, să te bucuri de prezența lor în viața ta, să fii brici. Dar, mai ales, să le oferi siguranță. Să știe că pot explora în voie și că tu ești prezentă să te asiguri că nimic rău nu li se poate întâmpla. 

Au fost câteva episoade în care am crezut că-mi stă inima în loc. Pui fiind, Optimus se urca peste tot. Renuțasem la toate ghivecele de flori, perdelele și canapeaua erau făcute franjuri. “Verifica” cablurile din spatele tuturor electrocasnicelor din casă, făcea sprinturi pe hol și câte și mai câte. Într-una dintre seri, cu o agilitate demnă de Bruce Lee, s-a avântat într-o aventură printre cablurile de la spatele televizorului. I-a dat un brânci și două karate și l-a pus la pământ. M-a luat cu călduri și-am zbughit-o în camera lui Matei. Dormea. Pfiuu. Nu, n-are logică c-am fugit în camera copilului, deși TV-ul zăcea țăndări pe podea în sufragerie. Dar ce mai are logică în mintea unei mame?!

Empria vine cu soluții

Disperată eram. De cucuiele copilului, de toate insinuările inadecvate ale puiului de motan, de toate încropelile pe care le-am făcut pentru siguranța copilului și care au eșuat în julituri și plânsete și vizite la urgențe. La un moment dat, ca să n-o iau razna, începusem să fac un clasament în cap – care dintre cei doi mici teroriști stă mai bine pe distrugere, autodistrugere și haos provocat. A fost egalitate mult timp. Înainte să clachez chiar de tot, m-am pus pe căutat pe întreg www-ul soluții de siguranță pentru copii și monștri cu chip de pisicuță drăguță, plăpândă și cuminte. 

Aveam nevoie urgent de protecții pentru colțurile mobilei. Asta era prioritar. Când eram însărcinată și știam că urmează să am un băiețel, mi-l imaginam curios, explorator, energic. Exact așa era. Așa e și acum. Nu există copac necățărat în parcul de lângă casă, nu există cotlon al casei necercetat, nu există limită de întrebări despre lume pe care mi le adresează zilnic. Apoi, pe listă trebuia să fie neapărat un sistem de ancorare a televizorului care să-l împiedice pe micul acrobat din a mai face triplu tulup. Nu de alta, dar câte rate poți avea simultan la bancă pentru electrocasnice?!

Așa am descoperit site-ul empria.ro. Se numea Buy4Baby. S-au rebranduit de curând. M-a atras în primul rând sloganul lor “Bucuria siguranței”. Era ca și cum a fost făcut pentru nevoile mele stringente. Lasă copilul și pe prietenul lui karatist să zburde, să exploreze, dom’le, dar să fie cu bucurie. Și a ta, că stai liniștită și a lor. Am petrecut mult timp pe site atunci făcând comparații între produse, cercetând review-urile. Am aflat câte ceva despre ei ca firmă. Că eu sunt d-asta de vrea să știe amănunte despre vânzător. Adică stokeresc, na. Ei bine, da. Fac asta. Dar o fac pentru bucuria siguranței. 🙂

Haosul dispare dacă alegi Empria

Am văzut eu acolo, pe unde am stokerit, că Empria e afacere de familie, adică e vorba despre 2 părinți care vând tot felul de dispozitive și accesorii pentru siguranța bebelușilor. Buuuun, zic. Oamenii știu despre ce e vorba, că s-au confruntat cu problema. Au găsit soluția și acum sunt drăguți și ne împărtășesc și nouă, mamelor turbate de grijă, mamelor de copii făcuți cu Speedy Gonzales, frate cu Jackie Chan, stăpâne de feline descreierate.

Pe lângă protecții pentru colțuri, mi-am luat și siguranțe pentru sertare. Că, ce credeți? Nu numai copilul e curios ce e prin ele, ci și nebunul ăsta de Optimus. Dă cu lăbuța până le deschide. Apoi am zis că ceva foarte necesar la care nu mă gândisem neapărat, dar mi-a sărit în ochi pe site, sunt siguranțele pentru geamuri și uși glisante.  Sunt cu tot felul de forme. Dacă ești mamă din aia care vrea fluturași, țuțurași, mașinuțe, să se asorteze cu restul decorului, din cameră, ai soluție. Dacă vrei mai minimalist, găsești o variantă și mai simplă.

Criterii de selecție a produselor de siguranță

Bun. Vă întrebați, poate, cum știți ce să luați. Care e bun, care se potrivește, care vă rezolvă haosul cel mai bine. Vă las mai jos câteva întrebări pe care să vi le puneți și răspunsul pentru ele sper să ajute la dilemele astea:

Ce nivel de protecție oferă?

Vorbesc despre protecție de când am început articolul ăsta. E clar că asta e principala întrebare pe care trebuie să și-o pună un părinte normal la cap. Sigur, nu există produs de siguranță minune. Adică nu poți să te culci pe o ureche: “Gata, mă, păi dacă am cumpărat produsele astea, eu pot să stau tolănită la Netflix, că am copilul protejat de orice pericol.” So, atenție mare la descriere, la cum îl montezi, la ce informații ai pentru fiecare produs pe site. 

Siguranță geamuri și uși glisante

Siguranță geamuri și uși glisante

Cu sistemele de siguranță pentru geamuri și uși glisante stai mai liniștit dacă ai un mic explorator în casă. Sunt ușor de folosit pentru părinți și dificil de deschis pentru copii

Ce calitate au materialele din care sunt făcute?

Când vorbim despre calitate, intrăm pe un teren cam complicat. Ce naiba înseamnă, de fapt, calitate? Rezistă la toate flic-flacurile copilului și tumbele motanului, sunt folosite materiale fancy? Hai să fim serioși: trebuie să nu conțină substanțe dubioase, să reziste la șocuri greu de anticipat :)) și să facă față la teste demne de un show acrobatic. Copiii sunt Godzilla, mai ales în relația cu nervii noștri, so…cercetați cu simț de răspundere.

Nekerman sau Funcționalitate?

Vorbesc acum cu mămicile de bebeluși și copii mici: lasă nekermanu’ și concentrează-te pe funcționalitate. Că mâine ți se pune pata și vrei lila în loc de albastru senin. Îți exersezi skillurile de designer interior mai târziu, când nu mai trebuie să alergi prin casă după ăla micu’. V-am arătat, deja, în video-ul de mai sus că ai variante de culoare câte vrei. 

Cât e halatul?

Pfoaaa, ce glumă răsuflată :)) N-am folosit-o niciodată, așa că pardon my french. Legat de câți bani dau pe un produs, eu fac parte din categoria raport calitate-preț. Dacă îmi dau seama că produsul ăla e fabricat din materiale brici, e funcțional, mă ajută, dar e cu 10-15% mai scump decât un produs mai prost de la alții, nu stau să fac Excel-uri de comparație pe integritatea corporală a copilului meu. 

Ce brand e?

Știți că la Dragonul Roșu găsești etichete pentru orice brand? Deci nici eticheta nu mai e ce-a fost. Așa că să ne relaxăm și cu calitatea promisă de branduri, c-am avut niște experiențe horror legate de afara-i vopsit gardu’ și-năuntru-i leopardu’. Eu zic să revenim la stokereala de care vă tot spuneam. Fă-ți propriul research. Pune datele cap la cap și sigur o să alegi ce e mai potrivit pentru copilul tău. 

Pe lângă criteriile de mai sus, mai ia în calcul și ce personalitate are copilul tău. Dacă e Dennis The Menace te îndrepți către un tip de produse cu protecție ridicată. Te uiți și la condițiile de comandă, ce facilități ai, ce beneficii, etc. Și ce mai găsești în plus în ofertă, astfel încât să îți satisfaci și alte nevoi. 

Ce mi se pare funny este că foarte rapid, după ce am fost clienta lor pentru produse de siguranță a copiilor mici, mi-am reintrodus datele pe site să-mi cumpăr și un hamac pentru relaxarea picioarelor. Alerg de dimineață până seara ca o apucată. La școala copilului, la piață, la fotbal cu el, în parc sau, pur și simplu, mă angajez zilnic în vestitul meu maraton din sufragerie în bucătărie. După aproape 20 de mii de pași zilnic, un hamac d-ăsta e mană cerească. Trust me! 

Nu trebuie să mă credeți pe mine. Nu, stați așa! Nu trebuie să mă credeți DOAR pe mine. Uitați-vă puțin la review-uri (vă las și eu câteva mai jos) și vă veți lămuri cum e cu calitatea produselor și serviciilor lor. Stokeriți și vă veți convinge. :))) Dacă v-apucați de stokereală ca la carte o să vedeți că oamenii au luat și niște premii importante, cum ar fi cel din Programul GPec Proficiency 2023 (adică super proaspăt) pentru categoria Bebeluși, Copii, Jucării și Puericultură. Zic să jucăm în liga mare, cu profesioniștii, dacă tot vorbim de rezolvarea haosului din casele noastre, nu?

 

Acestea fiind zise, va pupez și vă urez!

Surse foto: Unsplash, Freepik, Pexels și site-ul empria.ro 

Articol scris pentru prima probă a concursului SuperBlog 2023 

2 Comments

  • Felictări! Un articol reușit! 🙂

    • Mulțumesc!

Ce părere ai?

Trending Posts

© 2023 Created with Royal Elementor Addons