gălăgie în cap

Cristale pentru Scorpioană sau cum tace gălăgia din cap

Am o prietenă care e un fel de Neti Sandu a cartierului. O iubitoare de aștri, cum le zice ea stelelor. Dar și o împătimită în a găsi tot felul de remedii din astea neobișnuite pentru îmbunătățirea vieții fiecărei zodii. Cu alte cuvinte, te prinde, îi povestești prin ce treci, pac! ți-a băgat sub nas niște cristale sau alte pietre semi-prețioase care sunt menite să-ți aducă bunăstare, liniște, calm și alte chestii benefice în viață

Recunosc că, până de curând, o lăsam să vorbească, dar eram un soi de Toma Necredinciosul. Pentru mine lucrurile care contează sunt cele concrete, cu rezultate. Să văd eu “negru pe alb”. Numai că într-o zi, acum vreo 3 ani, înainte de pandemie, mi-a făcut cadou un inel și o brățară cu onix. Zice: “ia-le, nu pune întrebări, poartă-le și o să vezi, că pentru o femeie scorpion, ca tine, cristalele astea sunt mană cerească. Vreau doar să îmi spui cum mai stai cu agitația și cu haosul ăsta al vieții de care te tot plângi, după ce le porți o perioadă.”

zodii

Sunt curioasă și intrigată de lucrurile pe care nu le înțeleg, la început. Și trebuie să verific, ca să mă conving.. Exact asta am făcut. Am purtat în fiecare zi brățara și inelul (se și potrivește negrul cu orice). După o perioadă am început să simt schimbările despre care îmi vorbea. Ușor-ușor. Nu m-am prins că de la ele sunt, dar am conștientizat când m-am revăzut cu ea. 

Cristalele și zodiile

Am început să fac cercetări, pentru că eu dau din casă mult prietenilor. Și îmi place să împărtășesc chestiile noi prin care trec. Bă chiar să îi conving și pe ei de ce cred eu cu tărie. :)) Scorpion, na! M-am interesat ce fel de cristale se potrivesc fiecărei zodii, astfel încât, atunci când am un cadou de făcut, să îl fac ca lumea: să fie ceva ce aduce beneficii, ceva plăcut ochiului, ceva de care are nevoie omul respectiv. 

Ce e zodiacul?

Înainte de Netflix, Instagram și TikTok, oamenii se uitau la cerul nopții pentru divertisment. Aveau chiar și propriul lor serial de succes – zodiacul! Zodiacul nu e doar o chestie modernă. Are o istorie mai veche decât bunica.

Totul a început cu babilonienii, acum vreo 2000 de ani înainte de era noastră. Ei au fost primii creatori de zodii. Au băgat capul în cer și au zis: “Vedem 12 constelații mișto acolo sus!” Și așa au fost create primele semne zodiacale. Egiptenii, pe vremea lor, au fost și ei super încântați de ideea asta. Ei au legat constelațiile de zeii lor și au dat naștere unui zodiac egiptean. Așa că, în loc să te gândești la taur ca la un animal plictisitor, ei l-au transformat într-un zeu tare.

Grecii, cum era de așteptat, au dat o pată și mai colorată zodiacului. Ei au luat constelațiile și le-au numit după eroii și zeii lor. De exemplu, Scorpionul a fost numit după lupta lui Heracles cu un monstru, pentru că, ei bine… Heracles era un tip puternic, vânjos. În timp ce romanii împrumutau totul de la greci (și făceau ca totul să sune mai romanesc – ați prins-o? :)), zodiacul a continuat să se răspândească în toată lumea romană. Alte culturi au avut și ele variante proprii de zodiac, iar astrologia a început să fie la modă în rândul intelectualilor și al nobilimii.   

 

Zodiacul modern: 

Astăzi, avem zodiacul ăla pe care îl cunoaștem cu toții, cu 12 semne zodiacale. Îl găsești în ziare, pe internet și în horoscopuri. Chiar dacă astrologia nu e neapărat o știință certificată, zodiacul rămâne o chestie tare dezbătută și de divertisment. Deci, în loc să ne uităm la Netflix, mai putem arunca și o privire la cer și la aventura cosmică a zodiacului!

În ceea ce privește cristalele și zodiile, eu cred ca e vorba despre combinație mistică care pare să transforme banala noastră zodie într-o chestie magică, așa. Fiecare semn zodiacal are niște pietre preferate, așa cum fiecare om are alimentele sale preferate. Dacă ești un Leu, s-ar putea să te simți ca un rege cu cuarțul aurora boreală în buzunar, în timp ce Taurii pot găsi zen-ul interior cu ajutorul unui ametist. Așa că, da, cristalele nu sunt doar niște pietre frumoase, ci sunt și complicele cosmic perfect pentru a-ți pune în valoare personalitatea. Ei Dacă vrei o parte din magia asta stelară, caută ce cristale se potrivesc cu zodia ta și poartă-le cu mândrie! 👑✨ Eu dau mai jos exemplele din familia mea și ce se potrivește pentru zodia Berbec, pentru că am foarte mulți prieteni născuți în zodia asta.

Berbecul și cristalele

Am mulți prieteni berbeci. Hahaha, În zodia Berbecului am vrut să spun. Nu știu cum, sincer, că între un Scorpion și un Berbec greu cu compatibilitatea, conform zodiacului. Dar realitatea ne arată ca e foarte posibil să avem relații extraordinare. Deci, am studiat cam ce tipuri de cristale se potrivesc zodiei ăsteia, ca să m-ajute la alegerea cadourilor.

Granatul: cristalul ăsta e ca un bodyguard cosmic. Protejează energia și dă Berbecului un boost de succes și motivație. Carneolul: E ca un partener de încredere. Ajută la curaj și pus punctul final la obiective. E Superman-ul Berbecilor. Cuartul Roz: îi învăluie în iubire și compasiune pe berbeci și le face relațiile să meargă ca un basm. Jaspul Roșu: e ca o cană de cafea cosmică. Trezește, dă curaj și voință pentru a înfrunta situațiile dificile. Ametistul: În zilele lungi și agitate, ametistul e prietenul de somn. Ajută la relaxare și e bun pentru un somn odihnitor.

Cu aceste cristale, Berbecii pot face față oricăror provocări și se pot bucura de succes, curaj și dragoste în viața lor. Așa că, pune-ți cristalele la lucru și pregătește-te pentru acțiune!

Taurul și cristalele

Taurii sunt oameni care iubesc să se odihnească și să aibă o viață stabilă și frumoasă. Așa e Matei. Apreciază confortul la maxim. Le plac lucrurile frumoase și nu se lasă până nu obțin ceea ce-și doresc. Sunt ca niște bulldozeri cu scopuri bine definite, determinați să ajungă la obiectivele lor. Dar să fim serioși, viața nu e mereu ușoară. Cel puțin Matei se plânge de asta zilnic când trebuie să își facă temele. :))) Așa că Taurii au nevoie de niște cristale să-și echilibreze energia. Hai să vedem ce cristale le fac treaba asta!

băiețel Taur

Ametistul: E ca un leac cosmic pentru stresul lor. Îi ajută să își păstreze calmul și să se conecteze la latura lor intuitivă. Adică să aibă intuiția că, dacă nu-și face temele, vor exista niște consecințe. :)) Aventurinul: E ca un shot de încredere în sine. Îi face să se simtă în stare să cucerească lumea. Benefic tare, luând în calcul faptul că eu am tot lucrat, pe diverse căi, cu Matei la creșterea încrederii în sine. Lapis Lazuli: Cristal e ca un guru pentru mintea Taurilor. Și e atât de frumoooos! Îmi place mult de tot. Ajută la a fi mai concentrat, la exprimarea gândurilor în mod echilibrat. Matei are în camera lui cristalul ăsta. Și se simte. Malachitul: funcționează ca o armură de cristal! Ajută la a trece peste obstacole. Foarte benefic pentru perioada asta a vieții lui Matei. 

Fecioara și cristalele

Andrei e Fecioară. Perfecționist, cu un ridicat simț critic. În general, Fecioarele sunt oameni cu un nivel ridicat de perfecționism, cărora le place să analizeze fiecare detaliu. Acum, toți știm că viața nu e mereu roz bombon cu picățele, așa că Fecioarele au nevoie de câteva cristale în colțul lor pentru a-și menține energia în formă și a-și amplifica superputerile.

Cuart Fumuriu – cristalul ăsta e ca o aspirină pentru gândurile negative. Ajută la concentrare și la înfruntarea anxietatea. Bun pentru zilele grele la muncă. Scoate Fecioarele la liman. Lapis Lazuli – e bun în comunicare. Ajută la exprimarea gândurilor și sentimentele într-un mod care face impresie bună. 😉 Jad – Hai să vorbim despre bani, pentru că nu strică niciodată, este? Jadul ajută la atragerea oportunităților la pus banii la treabă. “Andrei?!” hahaha. Ametist – pentru vârtejul de gânduri și emoții. Ajută la găsirea echilibrului emoțional. Ochi de Tigru – E ca un boost de încredere în sine. 

Scorpioana și cristalele

Păi nu vorbesc eu despre femeile Scorpion? Asta m-a interesat în primul rând. Să văd cum pot rezolva niște chestii pe care le avem noi, “scorpioancele”, cu ajutorul cristalelor. Atragem ca un magnet, dar,  pentru că suntem la 220, vă electrocutați repede. Vă citim, știm tot. Avem privirea aia enigmatică, cu care reușim să deschidem uși la care alții nici nu îndrăznesc să bată. Adică ne băgăm mult în seamă, venim peste voi. Ne place să rezolvăm mistere, atât cele personale, cât și ale altora și avem un radar pentru nevoile ascunse ale oamenilor. Cu alte cuvinte, suntem cam bârfitoare. Nu ne plac persoanele superficiale sau conversațiile plictisitoare. Suntem atrase de inteligență, pasiune și autenticitate. Wanna be-ul pentru noi e ciumă. Ori suntem cum ne-a lăsat mama, ori…. Dacă te-ai luat de-ai noștri, e nasol. Fugi! Du-te tare, că venim după tine!

Dar, măi, suntem iubitoare până la sufocare, enigmatice și profunde ca balenele în costum e baie. Suntem ușor luate de cap, agitate, haosate, dezorganizate. Aaaa, nu! Asta sunt doar eu! Mă scuzați, fetelor! 🙂 Să ne ajutăm de cristale și să mai rezolvăm din ele:

cristale pentru Scorpion

Hematit – E acest vacuum cleaner emoțional. Îl folosim să ne eliberăm de stres și să ne păstrăm echilibrul emoțional. Ajută la claritate mentală, scoate din ceață și gălăgie. Onix – Când simțim cum ne lovește viața cu pumnul, onixul ne cam acoperă. Ne face Xene și Supermani puternici și mai curajoși. Carneol – cristalul ăsta e despre pasiuni, creativitate și autenticitate în comunicare. Cam de-aia m-am reapucat eu de scris, de cântat, de explorat toate părțile astea creative pe care le am. E ca un boost de curaj pentru a fi cine ești în esență. Granat – E ca și cum ai fi pe baterii reîncărcate permanent. Îți dă curajul ăla de a-ți urma visele de a-ți atinge obiectivele.

De unde le iau?

De la StoneMania le iau. Cine sunt ei? STONEMANIA BIJOU a avut parte de începuturi simple, dar presărate cu pasiune și curiozitate. Cristian Tancu, fondatorul acestui univers al cristalelor, a fost fermecat de ele încă din adolescență. La început participa, împreună cu prietena lui (actuala soție), la târguri și expoziții unde-și arătau lumii creațiile. Fiecare sfârșit de săptămână era o nouă aventură, plină de clienți excepționali și oportunități pentru a înțelege mai bine nevoile lor diverse.

În 2013, cei doi au luat o decizie curajoasă: să dea viață brandului STONEMANIA BIJOU. Astfel, au creat primul lor magazin online și au deschis primul spațiu comercial. Afacerea a crescut rapid și s-au mutat într-un spațiu comercial mai mare fix în centru, la Piața Rosetti. A fost momentul în care brandul a “explodat”. Prin seriozitate, dedicare și transparență, au creat un mediu favorabil dezvoltării. Astăzi, se mândresc cu peste 50.000 de clienți fericiți, 150.000 de comenzi expediate și o cifră de afaceri de un milion de euro.

În cele patru spații comerciale de pe Bulevardul Carol I Nr. 25, poți găsi tot ce-ți dorești, de la cristale naturale și bijuterii până la produse pentru feng shui și aromaterapie.

stonemania.ro

În 2014, au importat prima dată o cantitate semnificativă de cristale din India, deschizându-și astfel porțile către parteneriate globale. Din India, Brazilia, SUA, Ecuador, Africa de Sud, China și Peru, produsele sunt atent selecționate pentru a oferi calitate la prețuri competitive. Cu un depozit inaugurat în 2022, în apropiere de București, au putut face față cererii în continuă creștere și au eficientizat operațiunile.

Înainte de a vă achiziționa un Bijou, eu zic să faceți un mic research, ca să vedeți ce vi se potrivește. Un cristal e superb ca bijuterie, dar poate fi și foarte benefic. So…de ce să nu combinăm frumusețea cu utilitatea? 

Vă pupez și vă urez!

Sursă foto: site-ul stonemania.ro, pexels.com, imaginea din banner și cea cu copilul au fost generate cu ajutorul aplicației Wavesome.Ai Art Generator. 

Articol scris pentru competiția SuperBlog 2023

Ce părere ai?

Trending Posts

DESPRE MINE

Scriu despre mine, că la mine mă pricep cel mai bine. 

Follow Me

Categories

Instagram

Edit Template
@Instagram

Dă-mi un follow pe insta

© 2023 All Rights Reserved

%d bloggers like this: