Bucuria câștigului la Gala Spring SuperBlog 2021

Scriu aceste rânduri între o ciorbă de găină de țară și un ostropel care mă asteaptă să-l execut, ca orice gospodină full-time care se respectă. De când am ajuns acasă, după weekend-ul petrecut la Hotel Opal, în stațiunea Cap Aurora, cu prilejul Galei Spring SuperBlog 2021, mi-am dorit să găsesc un moment în care să mă pun în fața laptop-ului, cu toate cotloanele minții treze, astfel încât să pot scrie un post despre ce s-a întâmplat zilele trecute. M-a luat viața pe nepregătite și a trebuit să amân până acum. Drumuri, ciorbe, aruncat tot de prin dulapurile din bucătărie, că ne-au năpădit musculițele amatoare de făină și alți carbohidrați, mașina de rufe zdrăngănind agitată să scoată nisipul din tot ce a compus bagajul pentru mare, și câte și mai câte.

Sursă foto – facebook.com/SuperBlogs

Nu promit, neapărat, că voi fi coerentă. Semi-lobotomizată am fost și când a trebuit să țin speech-ul de acceptare a premiului 3. Emoția mi-a înghețat și ultima urmă de limpezime a gândurilor și m-a transformat într-un copil fâstâcit și bucuros peste poate, cu multe ă-uri în discurs. Îngăduitori, oamenii (colegii mei bloggeri și sponsorii) prezenți la eveniment, m-au ascultat cu răbdarea adulților raționali.

Ce am câștigat în SuperBlog?

Oameni. Prezențe noi în viața mea. Întâlniri cu persoane creative, talentate și deștepte. Cu cei care pe parcursul celor 17 probe din concurs m-au ajutat și m-au încurajat.

Comunitate. Au spus mulți în speech-uri că oamenii ăștia puși laolaltă de Claudia și Albert formează, alături de ei, o familie. S-a repetat mult asta, pentru că așa e. Pentru că, deși i se spune competiție, un cadru în care unii concurează împotriva altora (așa cum scrie la carte), adică sunt adversari, nu simți nicio clipă asta. E o activitate creativă între prieteni. E mult fair-play. Eu așa am simțit. M-am bucurat pentru fiecare câștig de probă, ca și cum ar fi fost al meu și am primit, la rândul meu, aceeași senzație. Că sunt oameni care se bucură pentru mine. E mare lucru.

Sursă foto – facebook.com/SuperBlogs

Cunoștințe/Informație. Acum știu să scriu un advertorial. Am învățat, pas cu pas, urmărind discuțiile de pe grup, citind articolele colegilor mei, informându-mă. Dar multe am învățat din ajutorul pe care mi l-au dat ei direct.

Cum a fost la Gala Spring SuperBlog?

De pe la mijlocul competiției mi-am dorit să ajung să îi cunosc pe cei cărora le citeam articolele cu care participau (și nu numai), pe cei care se aflau în spatele comentariilor de pe grupul SuperBlog. Am simțit aproape de inimă câțiva cu care am interacționat mai mult și (ce ciudată e firea asta omenească) au început să îmi fie dragi. Nu știam dacă voi fi chemată (credeam că dacă nu scrii la toate probele nu poți participa și eu nu eram sigură că voi putea să scot ceva pentru toate probele) și asta mă întrista. Mă întrista și mă ambiționa. Ce bucurie a fost să aflu ulterior că ești binevenit chiar dacă ai dat skip uneia sau mai multor probe. Nici pomeneală să visez la podium la momentul ăla.

Întâlniri așteptate

Am așteptat nerăbdătoare să îi cunosc pe Claudia și Albert, părinții competiției, întotdeauna gata să ofere informații și să lege lucrurile în comunitate. Să pot să le îmbrățisez pe fetele cu care am râs mult online, cu care am interacționat și în afara #SuperBlog, dar datorită acestei competiții care mi le-a adus în lista de prieteni.

Ana-Maria Haller (Ladyinblack.ro și Dusacucartea.ro) este exact așa cum mi-am imaginat-o – puternică, dar blândă, o femeie care transpiră corectitudine și bunătate. Ce bucurie, Anita, să stăm de vorbă, să râdem și să te cunosc face-to-face.

Violeta Giol (https://violetagiol.wordpress.com/), vecină de cartier, mamă puternică, pe poziție, un om deosebit de fain și un partener de discuție foarte fun. Vio, bem cafeaua aia cu care ne-am tot amenințat, acum că știm că ne despart câteva scări de bloc.

Diana Elena Gole (dealedianei.ro), ocupanta locului 2. O femeie puternică, determinată și ambițioasă. Exact așa îmi imaginam că e, chiar și înainte de a o întâlni. Un om cu scrisul în vene, care-și merită locul cu brio în blogosferă. M-am bucurat să ne vedem, în sfârșit, Diana.

Oni Onet (inimadincuvinte), câștigătoarea ediției din toamnă a SuperBlog, un om care m-a încurajat pe tot parcursul competiției și care mi-a apreciat mare parte din articole. Ne-am întâlnit pe plajă și ne-am recunoscut imediat (bune și pozele de profil de la facebook). Mulțumesc, Oana! O încântare să te știu!

Sursă foto – facebook.com/SuperBlogs

Almona Țilea (almonacalatoreste.ro), această iubitoare de de călătorii, pasionată de tot ce poate oferi Grecia, acest om cu o energie a scrisului care transpare încă din primele rânduri citite pe blogul ei. O prezență elegantă și jovială de care m-am bucurat din tot sufletul weekend-ul trecut. Almona, cheers!

Daniel Botea (danielbotea.ro) cu alura lui elegantă de profesor care m-a surprins cu jovialitatea. Daniel, recunosc, nu mă așteptam să fii atât de prietenos. Mi te imaginam un dascăl în ale blogging-ului serios, cu nuiaua pregătită :)) O bucurie să te aflu așa cum ești!

Tonef-Filip Irina Georgiana (pentrumamedegemeni.ro), această super-woman, super-mamă. Te admir, Georgiana, pentru energia pe care o ai, deși faci atât de multe lucruri. Te admir și te felicit și mă bucur că te-am întâlnit!

Întâlniri dorite

Au fost câteva persoane cărora le-am simțit lipsa. Pe care aș fi vrut să le îmbrățișez și să mă bucur de întâlnirea cu ele. Partenere de competiție cu care am împărțiti emoții și sesiune de râsete online și bucuria articolelor apreciate de sponsori, dar și idei, păreri, dezbateri pe diferite subiecte dinafara concursului. Din păcate, ele n-au putut fi prezente la ediția asta a Galei. Dar știu că va veni momentul în care se va întâmpla: Mari, Mona, Denisa, Dana, Anamaria, Alexandra, Anaphielle Miller. Can’t wait to meet you wonderful girls!

Mulțumiri

Le mulțumesc tuturor celor menționați mai sus pentru ajutor, pentru răbdare, pentru încurajări și informații, pentru prietenie. Și pentru întâlnirea plină de emoție și bucurie!

Sunt recunoscătoare sponsorilor care au apreciat articolele mele și care mi-au dat încrederea că pot să fac asta. Și că, scriind pentru fiecare probă în parte, cu cerințe diferite, cu dorințe de a se pune accent pe aspecte diferite (unii au cerut multă creativitate, alții au vrut respectarea dpdv tehnic a chestiunilor legate de SEO, alții ne-au pus la treabă în privința documentării, astfel încât produsele/serviciile lor să fie prezentate cât mai în amănunt), mi-am îmbogățit considerabil plaja de cunoștințe. Mulțumesc Georgianei Enache și Corinei Ștefan (Alma Parchet și ixpr.ro) pentru aprecieri și încurajări, pentru boost-ul de încredere în ceea ce pot să fac pe care l-am simțit în urma discuției pe care am avut-o, o interacțiune extrem de plăcută. A fost o bucurie să vă întâlnesc și să simt căldura cuvintelor apreciative din partea voastră.

Georgiana Enache și Corina Stefan

Mulțumesc Claudia și Albert pentru că „am dat de voi”, pentru că v-a trecut prin cap acum mulți ani să faceți să se întâmple un astfel de concurs în online și că ne aduceți aproape unii de ceilalți.

Claudia cea minunată

Mulțumesc Hotel Opal pentru găzduire și răbdare. Cred c-am bătătorit drumul dintre camera 312 și recepție cu diversele rugăminți pe care vi le-am adresat și vizavi de care ați fost extrem de amabili să îmi oferiți ajutor: am uitat cheia de la mașină la recepție, geaca pe terasă, am avut nevoie de o foarfecă să îi tai slipul lui Matei că îl jena ceva…nu știm ce, dar l-am tăiat. Ia factura, dă factura, ia camera, dă camera. O gălăgie a cerințelor, așa cum îi stă bine unei minți zăpăcite. Vă multumesc pentru răbdare, ospitalitate și ajutor!

sursă foto – facebook.com/HotelOpalCapAurora

Mulțumesc Ramona Anastasiu (casuta-anastasiilor.com) pentru inspirație! Ești fabuloasă și pentru mine ești un om inspirațional. Felicitări din tot sufletul pentru câștigarea trofeului cu căsuța ta, a minunilor, cum îmi place mie să îi spun blogului tău. O bucurie să te întâlnesc!

Felicitaaari, Ramona! ❤️

Gala SuperBlog, gală a oamenilor talentați, creativi și cu inimi deschise!

Cu recunoștință, o viitoare veterană a competiției. Așa să-mi ajute Dumnezeu! :))

Broccoli cu bacon și sos de smântână – rețetă low-carb

De ce rețetă low-carb

De când mi-am pus în cap că în vara asta trebuie să fiu în cea mai bună formă de când m-a făcut mama, m-am tot zbătut între a reuși să gestionez programul, astfel încât să pot alerga de 4 ori pe săptămână și să găsesc diferite rețete care să nu îngrașe, dar să simt că mănânc mâncare, nu carton. Adică să simt în continuare că trăiesc. Mâncarea pentru mine e viață. Da, sunt o gurmandă. Bălesc la pâine proaspătă cu unt și ostropel.

Recordul personal (deocamdată :)))

Dieta n-am vrut să fie una drastică. Creierul meu refuză să numere calorii, să se țină de ore fixe când e vorba de îngurgitat. Trebuie să aibă senzația că i se permite orice, da’ nu vrea el, că e rebel. 😂 Așa că fac cum mi-e mie mai bine. Adică nu mai bag pâine, cartofi, paste și orez, dulciuri (mai scap la câte o înghețată – 2 pe săptămână), sucuri și nu mai mănânc după ora 18.00. De aproape 2 luni, n-am încălcat regula asta, ultima, cu mâncatul seara, decât de 2 ori.  Mâncat pe la 19.00-19.15, dar m-am culcat la 23.00-24.00. Că să se mai ducă… 😂

Cel mai bine, în ceea ce mă privește, funcționează dieta asta, low-carb. Adică cu puțini carbohidrați, pentru cei care au deschis televizoarele mai târziu. Am mai slăbit în trecut vreo 15 kg în 8 luni cu ea. Numai că atunci nu făceam nici 2 pași mai la dreapta de sport.

Aseară m-a lovit o poftă de ceva, orice, cu gust de mâncare sățioasă, cu aromă de usturoi, de condiment. Și m-am gândit ce combinație să fac să iasă dorința. Am vrut o combinație între o legumă, carne și usturoi. Dar nu clasicul pui la cuptor cu legume. Că, dacă mai mănânc o dată, fac icter. Și am mermelit combinația de mai jos. Or mai fi rețete ca asta pe net, că doar n-am inventat eu roata. Dar mie mi-e lene să caut prea mult, plus că, ca să nu îngrașe, îți trebuie tot felul de înlocuitori cu care eu refuz să îmi umplu rafturile, deja burdușite, ale dulapurilor din bucătărie. Iată, deci:

Broccoli cu bacon și sos de smântână

Iată de ce am avut nevoie pentru Broccoli cu bacon și sos de smântână:

 • o pungă de broccoli congelat (majoritatea au între 400 și 450g)
 • 200g bacon (eu am folosit d-ăla gata tăiat de la Mega)
 • 300 ml smântână de gătit grasă
 • 50g parmezan
 • 3 căței de usturoi
 • 2 linguri ulei de măsline
 • sare, piper și ce condimente vă mai plac

Iată cum am făcut rețeta de Broccoli cu bacon și sos de smântână:

 • Am decongelat puțin broccoli (am tăiat doar câteva buchete care erau mai mari)
 • Am pus uleiul într-o tigaie antiaderentă și, după ce s-a încins puțin, am prăjit bacon-ul până a devenit crocant
 • L-am scos pe o farfurie și, în uleiul rămas, la foc iute, am pus broccoli, care își lasă apă.
 • Am condimentat cu sare și piper și am lăsat să scadă apa (până nu mai e deloc), amestecând din când în când.

 • Am adăugat usturoiul zdrobit și l-am lăsat la călit, amestecând, împreună cu broccoli, încă 2 minute.
 • Am adăugat smântâna pentru gătit și, la primul clocot, am adăugat parmezanul ras. Le-am mai lăsat pe foc 2 minute.
 • Am luat tigaia de pe foc și am presărat baconul crocant deasupra.

Doamne, știți cum e? Am simțit orgasmul papilelor gustative. M-am bucurat ca un copil în fața unor bucăți mari de ciocolată. Combinația între smântână, usturoi și broccoli cu bacon, ambele crocante, e de vis. Simți că trăiești. Uiți că ești la cură de slăbire. Mi-am pus să mănânc în farfuria aia bună, de sus, cum zicea mama, ca să îmi dea și mai tare senzația de sărbătoare a răsfățului. Toate aste, toate detaliile astea, te fac să uiți că, de fapt, ești chinuit ca robu’. :)))

Voi ce rețete mai știți d-astea, de dietă, cu carbohidrați puțini? Că deloc…hai să fim serioși, ne ducem la păscut și s-ar putea să descoperim că și lucerna conține ceva carbo…:)))

Enjoy! V-am pupat!

Costum din două piese

Sunt o pofticioasă. Atât de tare îmi place să mănânc, c-aș băga ciocolata cu tot cu ambalaj. Îmi place pâinea proaspătă. Dacă-i trântesc un unt cu sare de mare peste sau unt normal cu o tonă de dulceață de căpșuni, am atins punctul G al poftelor. Când mă cheamă depresia înapoi (o mai face, ‘tu-i mama ei), bag orice, oricât și stau mult în pat, ca să mă asigur că se așează toate ingredientele proaste pe unde trebuie. Și, după un episod d-ăsta de o săptămână, când îi citesc copilului povestea de seară, nu văd scrisu’ de burtă.

Citește în continuare „Costum din două piese”

Castingul, Murakami și o mică revelație

Castingul

Acum o lună, m-a contactat o tipă foarte draguță de la o agenție mare de casting de la noi să mă întrebe dacă vreau să particip la o întâlnire pe zoom cu un regizor care face un film și care m-a selectat pentru o discuție. Tare bucuroasă am mai fost. Eu am stat și m-am gândit dup-aia. Bucuria pe care o simt și la un semn mic de genul ăsta care poate să nu se concretizeze (și eu sunt perfect conștientă că e posibil să nu…) vine din speranță, dar și din plăcerea aia de a sta de vorbă cu un om creativ, cu un om din industria asta. Mă interesează discuția în sine. Pentru ce îmi aduce ea, pentru idei, pentru curiozitatea și setea pe care le am vizavi de ce se mai plămădește în materie de film.

Citește în continuare „Castingul, Murakami și o mică revelație”

Asociația Social Activ dezvoltă viitorul României. Îi ajutăm?

Sunt zeci, dacă nu sute de localități în România în care trăiesc copii și tineri fără posibilitatea de a beneficia de educație, fără perspectiva unui viitor. Despre ce vorbim… Nu vreau să mă gândesc câți adorm flămânzi. E o realitate care se desfășoară sub ochii noștri, deși foarte rar o conștientizăm.

Citește în continuare „Asociația Social Activ dezvoltă viitorul României. Îi ajutăm?”

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: