Machiaj de zi pentru stare de spirit – Ghid de make-up cu produse Revers

Mă trezesc dimineața ori cu chef nebun de dat un hi5 cu mine însămi în oglindă, ori cu chef de plăpumioară prelungită. În zilele astea, mai mohorâte pe interior, am găsit un truc care să mă facă să mă simt mai bine. După rutina de dimineață și cafea, mă machiez. Că plec undeva, că stau toată ziua în casă, îmi fac un machiaj de zi. Doamne, e incredibil cum stă în puterea noastră să ne schimbăm starea de spirit. Și cu efort minim. Machiajul de zi reprezintă împrietenirea cu imperfecțiunile aduse de vârstă, e punerea în evidență a personalității și trăsăturilor, e un me time de care am nevoie. 

Machiaj de zi pentru zile senine

Da, chiar am zile senine când îmi place ce văd în oglindă. Rutina mea e clară, pe pași, așa cum m-a învățat pe mine un make-up artist că trebuie să fac. Am tenul îmbătrânit pentru o femeie de 43 de ani și trebuie să am grijă ce și cum aplic, să nu fiu The Mask. :)) Însă nimic complicat, că nu pot să duc. Adică mi-a dat niște direcții pe care să le pot urma eu acasă, singură, fără ajutor și să fie chestiuni de bază pentru oricine. 

1. Hidratare

Întotdeauna mă demachiez și dimineața și seara. N-am făcut-o când a trebuit și acum tenul meu trage ponoasele. Ba mai mult, mă încurcă și o acnee a femeii mature pe care o tratez și trebuie să am tenul curat seara când mă culc și înainte de a aplica machiajul de zi. Aplic o cremă hidratantă care să ajute și la elasticitatea pielii și apoi dau drumul la treabă. 

2. Fond de ten - e timpul să ne uniformizăm

Pentru un ten matur ca al meu e nevoie de un fond de ten hidratant sau unul fluid. Pentru că am fața uscată și plină de imperfecțiuni, trebuie să aleg bine fondul de ten. După părerea mea, pasul ăsta este extrem de important. 

Fondul de ten Revers de la MyCosmetics asigură o hidratare de durată a tenului, acoperind toate imperfectiunile pielii și protejează pielea impotriva factorilor dăunători ai mediului. 

3. Corectorul Revers

Corectorul e o găselniță atât de folositoare în machiajul de zi. Pentru mine e magic. Am niște cearcăne până la gură, chestie ereditară. Așa că un anticearcăn cu funcție de corector e binevenit pentru orice tip de machiaj. Îl aplic sub ochi și pe imperfecțiuni. Printre produsele de makeup Revers de la MyCosmetics găsiți mai multe variante. 

Corectorul Naked Skin Cove de la Revers: ascunde cearcănele și imperfecțiunile, rezistă toată ziua.  E lichid, are o acoperire ridicată și se potrivește oricărui ton de piele. Se întinde ușor, nu irită pielea sensibilă și nu se transferă.

  • Alege o nuanță mai deschisă decât culoarea fondului de ten.
  • Aplică puțin corector sub ochi și pe imperfecțiuni.
  • Întinde cu un burete de machiaj.

4. Pudră - adio strălucire nedorită

În machiajul de zi e de dorit să nu încărcăm tenul. Așa că, pentru o textură cât ai ușoară și un make-up natural, e de preferat să folosim o pudră translucidă. Ne putem îndrepta căutarea spre produse bio si vegan friendly, din categoria cărora putem alege ceva ușor, prietenos cu pielea. Pudra de orez, de exemplu, de la Revers, este un produs cosmetic versatil care poate fi folosit pentru a fixa machiajul, a absorbi excesul de sebum și a conferi tenului un aspect mat și natural. 

5. Contur, blush și iluminator

Pentru forma feței mele e musai să dau contur. Am maxilarul proeminent, fața pătrată și mă ajută dacă aplic conturul sub maxilar, sub pomeți și pe părțile laterale ale frunții. Rotunjesc ce n-a rotunjit genetica. 🙂 În ceea ce privește blush-ul, aleg unul de culoarea piersicii. Dă o senzație de prospețime, de tinerețe în obraji, cum zice mama. 

Mă uitam cu jind la femei pe stradă care erau machiate discret, dar cu un ten proaspăt și strălucitor. Apoi am aflat că pot obține și eu strălucirea asta discretă potrivită unui machiaj de zi. Prin luminator. Mi se pare o invenție fabuloasă pentru noi, femeile trecute de 40 de ani care simt nevoia de a mai da un pic de glam, de viață tenului. Glamul, dragile mele, nu trebuie să lipseacă, că e noapte sau e zi. 🙂 

6. Ochii și buzele

Pentru machiajul de zi, aplicăm o nuanță deschisă sau nude din paleta de farduri Revers pe pleoape, pentru un aspect simplu și fresh. Adaugăm apoi un strat subțire de rimel pentru a deschide ochii și a le oferi un aspect uluitor.

Nu putem uita de buze! Aplic un ruj de culoare corai pentru un splash de culoare. Rujul poate schimba întregul look, așa că trebuie să alegem cu înțelepciune.

Machiajul poate să-ți ofere încredere în tine și să-ți accentueze frumusețea naturală. E arma noastră secretă. Tu ce produse de machiaj folosești? 

Surse foto – MyCosmetics și Pexels. 

Articol scris pentru SuperBlog 2023.

Ce părere ai?

Trending Posts

© 2023 Created with Royal Elementor Addons