Tu și ai tăi meritați ce e mai bun. Alege Alma Parchet

Ca orice mamă a vremurilor noastre, caut să ofer copilului meu tot ce e mai bun. Fără a intra într-o psihoză din astea la modă de tipul “vreau să aibă tot ce n-am avut eu”, mă străduiesc să îi ofer în primul rând informații care să îl ajute să ia decizii. Desigur, nu pleacă acum, la 9 ani la însurătoare sau nu e în pragul alegerii vreunei cariere, dar să nu credeți că n-au și ei decizii de luat. Grele, răscolitoare, cu multe “dacă-uri”, dar păstrând proporțiile pentru vârsta lor. C-așa m-a-nvățat pe mine internetul, dar mai ales instinctul de mamă să fac – să las copilul să ia propriile decizii. Un răspuns pentru el a venit de curând din partea Alma Parchet. Nu, n-am luat-o razna, n-a fugit nici mouse-ul. Stați pe poziții că vă explic imediat.

Copilul meu e blând și bun. Cu ochii mari, de catifea, așa cum îmi place mie să spun, descoperă lumea pas cu pas, cu o curiozitate care-mi produce invidie și bucurie în același timp. Întrebările permanente din privire, spiritul de aventură și cunoaștere a ceea ce face din lumea asta un Univers în descoperire continuă pentru el, mă îndeamnă să fiu martor conștient de privilegiul ăsta, de a lua parte la un asemenea act de creație inocent. Crerea unei lumi în inima de copil. Pentru copilul meu, cele mai importante pe lume sunt iubirea față de Dumnezeu (nu suntem religioși în familie), față de animale, de natură și de oamenii din jur. Blândețea cu care își îndreaptă curiozitatea către toate astea și determinarea de a contribui, așa cum poate un copil de 9 ani să o facă, la o lume mai bună, mă găsește de multe ori cu lacrimi în ochi și anxietate. Oare cum va fi lumea mai târziu pentru el? Oare cum va face față?

De-aia încerc să îi întăresc convingerea că merită tot ce e mai bun. Că e unic, că cel mai de preț dar pe care poate să și-l facă este acela de a se pune pe primul loc. De a-și da voie să primească, să se lupte și să muncească pentru tot ce e mai bun pentru el. Sunt importante singuranța lui, confortul, bucuria și păstrarea valorilor. E bine să trăiască cum îi place, cu condiția ca asta să nu îi afecteze în niciun fel negativ pe ceilalți. 

 

Vă spun toate astea pentru că m-a frapat modul în care a luat, la doar 9 ani, decizia de a-și reamenaja camera. Și direcțiile bine stabilite pe care le avea, deja, la finalul discuției cu noi pe acest subiect. Era clar că e timpul, pentru că “deja nu mai sunt bebeluș, am alte preocupări și nu știu dacă desenele de pe pereți cu CupHead și MugMan mai sunt valabile în cazul meu”. Trebuia să o luăm de la zero și să regândim totul. Am stabilit împreună că nu vom face decât cum își dorește el, atâta timp cât se încadrează în buget și amenajarea e rezonabilă pentru vârsta lui. Bun! Cu ce trebuia să începem? Păi, cu parchetul. E prima mobilă dintr-o casă. Dacă tot transformam camera, era clar că o facem pentru o perioadă lungă de timp. Deci ne trebuia un parchet premium, de foarte bună calitate, rezistent. 

Se zice că pentru a ajunge la ceea ce îți dorești, trebuie să lupți, să treci prin încercări care să te întărească și să atingi obiectivul mai înțelept și cu mai multe informații. Asta s-a întâmplat și cu noi în căutarea parchetului perfect. Care să îmbine rezistența, calitatea premium și dragostea asta a lui Matei pentru natură. Iubește lemnul. Își petrece toate vacanțele la țară, în zona cu dealuri, unde toată ziua explorează împrejurimile. Îmbrățisează copaci, se dă de-a rostogolul în iarbă și se oprește fascinat să miroasă orice floare îi iese in cale. Așadar, trebuia să găsim o pardoseală care să îmbine toate caracteristicile de mai sus.

Aventura găsirii parchetului potrivit

Poezia s-a terminat. Începe un capitol plin de proză. Bacoviană, chiar :)). O caznă, o tristețe tot procesul ăsta de a găsi pardoseala perfectă pentru o cameră de apartament de bloc:

Greu. Am luat-o, ca tot românul, prin magazinele astea mari, de specialitate. Dar după ce le-am luat pe toate la rând, ne-am dat seama că tot ce găsim e de o calitate îndoielnică. Și nici nu arătau cine știe ce, ca să fiu sinceră. Copilul ar fi luat orice parchet care imita lemnul, neștiind că asta și e. O imitatie. Prețuri mari, calitate…nu prea. 

Mulți nervi (ai noștri, ai părinților) consumați, multă bătaie de cap, mult timp pierdut aiurea. Renunțasem la ideea de a găsi ceva calitativ. Pentru noi luxul înseamnă îndeplinirea tuturor nevoilor plus calitate superioară și aspect. Nu extravaganță. Așa că am început să ne îndreptăm atenția către furnizori care asta oferă. Așa am ajuns, într-un final fericit, la Alma Parchet. Filosofia lor e calitate la cheie, dacă pot spune așa. Acolo e pasiune pură. E know-how, e tot ce îți trebuie ca să iei o decizie cât mai bună pentru tine și casa ta. Oamenii ăștia au înțeles că lemnul e energie și durabilitate. De aceea oferă produse care să îndeplinească condițiile astea și mult mai mult. Te îndrumă, îți explică, astfel încât să poți fi liniștit că ai ales varianta optimă 

Alma Parchet pentru că merităm ce e mai bun

Alma Parchet - ce ofera

La Alma Parchet te duci doar cu ideea și câteva informații legate de camera pe care vrei să o amenajezi și ei vin cu restul. Mărturie stau recenziile foarte bune și bucuria oamenilor care au colaborat cu ei.

Un înalt nivel de profesionalism si calitate din toate punctele de vedere: de la consilierea in alegerea parchetului, livrarea la timp a acestuia si a materialelor aferente si pana la montarea excelenta. De la prima întâlnire cu Dna Giorgiana am avut încredere ca suntem pe mâini bune si o sa iasă foarte bine. Mii de mulțumiri dnei Giorgiana pentru toate recomandările date, pentru răbdarea si sprijinul acordat intr-o perioada destul de stresanta pentru noi. Totodata, multumim foarte mult si dl Costel si echipei de montaj care au facut o treaba excelenta.
Monica Melsen
client mulțumit

Parchetul CURB 10 de la Alma Parchet

Parchetul Curb 10 face parte din categoria parchetului stratificat de lux. Senzația pe care ți-o dă este aceea că ești în permanență în mijlocul naturii. Tăietura curbată îți aduce aminte de unduirile trunchiurilor de copaci, de imperfecțiunea perfectă a lumii. E o pardoseală potrivită atât pentru camerele de apartament, dacă vrei să te simți ca în mijlocul pădurilor, dar se potrivește perfect și în birouri (poate în medii artistice – agenții de publicitate, hub-uri de artiști etc) și în Horeca. 

La început îți atrage atenția prin aspect. Dar aflând detalii despre toate calitățile pe care le are, îți dai seama că se potrivește perfect, din toate punctele de vedere, cu viziunea ta. E durabil – are 16 cm grosime și un strat de uzură din lemn de esență nobilă (stejar) de 4 mm. Eu, când aud stejar, aud forță, durabilitate, rezistență. 

Cel mai mult ne-a plăcut senzația de dușumea autentică de la țară. Pentru un copil care îmbrățisează copacii și miroase florile de pe dealuri, care visează să trăiască numai la țară ca să fie în natură, ăsta e parchetul perfect. 

Alma Parchet

Parchetul premium Curb 10 se poate găsi în trei variante diferite: Natural, Select și Rustic, astfel încât clienții să poată alege varianta cea mai potrivită pentru proiectul lor de amenajare interioară. De asemenea, culorile sunt diverse. Atunci când ne hotărâm să reamenajăm un spațiu, ne gândim la pardoseală, da, dar și la obiectele de mobilier, culoarea pereților și tot felul de accesorii care să întregească spațiul. Așa că e easy. Pachetul Curb 10 poate fi găsit în mai multe variante de culoare: alb, gri, coniac, tabac și natur.

Ce variantă credeți că am ales noi? Mă rog, Matei. 🙂 Rustic, claro che si. Pentru că, deși păstrează fibra naturală a lemnului, rusticul păstrează și toate imperfecțiunile naturale specifice lui. Toate nodurile, toate crăpăturile, toate defectele atât de plăcute ale lemnului. Reacția lui a fost priceless: “mami, va fi ca si cum am o mică pădure în cameră”. Iar gândul meu s-a dus la tălpile mici care vor păși pe lemnul parchetului, lăsând amprenta copilăriei lui. Parchetul e martorul vieții de zi cu zi, dar vine și cu “trăirile” copacilor din al căror lemn este făcut. Ce combinație de trecut și viitor! Câtă energie bună e acolo!

Ce înseamnă parchet stratificat?

Pentru că eu n-am știut și mi-ar fi plăcut să am câteva informații despre ce reprezintă tipul ăsta de pardoseală, vă las mai jos câteva caracteristici ale parchetului stratificat. Că eu mă uitam ca curca-n lemne când auzeam vorbindu-se despre treaba asta. Eu credeam că parchetul e unul si bun. 🙂 

  • În primul rând e produs din lemn. Spre deosebire de cel din pal care e fabricat industrial. 
  • Are mai multe straturi – asta ne dăm seama cu toții din denumire. Dublu sau triplu stratificat. 
  • Stratul de uzură este esența de lemn dispusă la exterior
  • Straturile ulterioare sunt din lemn de conifere
  • Parchetul stratificat are grosimea de minim 10 mm si poate depăși 14 mm
  • Este clasificat în funcție de specia de lemn din care este produs stratul de uzură, numărul de straturi și de strips.
  • E foarte durabil
  • Are garantie de până la 30 de ani
  • Se întreține ușor
  • Parchetul stratificat de lux are până la 22 de straturi și se deosebește prin aspect și rezistență peste generații
  • Permite reconditionarea
  • Permite încălzirea în pardoseală

În loc de concluzie

De multe ori ne găsim în situații în care doar specialiștii ne pot ajuta. În toate domeniile vieții. Și Doamne, ce bine că sunt! Specialiști. Să reamenajezi o casă înseamnă o investiție pe termen lung, înseamnă găsirea celor mai potrivite soluții, înseamnă amprentă personală în spațiu. Sigur, avem senzația adesea că ne pricepem și noi, dar rezultatele sunt, de obicei niște lucruri făcute de mântuială. Mărturie stau, în ceea ce privește casa noastră, scârțâiturile podelei când calci ușor să nu îi trezești pe cei din casă, dechituirea, mătuirea parchetului și câte și mai câte. Și e pus de 5 ani, să nu credeți c-a trecut o veșnicie. 

Așa că varianta unor specialiști care să te ne îndrume în luarea celei mai bune decizii este evidentă. Pentru că merităm confort. Merităm calitate și drag de a petrece timp în casele noastre. Merităm tot ce e mai bun. Nu numai copiii noștri, ci și noi, oamenii mari. 🙂 

Hey, tu! Dă-ți voie să accepți gândul că meriți tot ce e mai bun. De la o viață împlinită, cu sănătate și abundență, până la lucruri de calitate care să îți aducă confort pe termen lung. Meriți! 🙂

Vă urez și vă pupez!

Surse foto si video – Alma Parchet și pixabay.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2024 și Alma Parchet 

Ce părere ai?

Trending Posts

© 2023 Created with Royal Elementor Addons