Franke spune bu-hu-huuu plictiselii în bucătărie

N-am sărbătorit niciodată Halloween. Să fac sau să merg la o petrecere de Halloween. V-am mai povestit că în tinerețile mele nu am avut vreo viață prea activă, chiar dacă și pe vremea mea se organizau tot felul de party-uri cu tematică prin Centru Vechi. Barurile erau pline ochi de oameni costumați, care mai de care mai înfricoșători și puși pe distracție. Stăteam cuminte în banca mea și mă uitam la filme. Nu de groază, pentru că nu mi-au plăcut. Sunt anxioasă oricum, de ce mi-aș potența starea cu bună știintă? Prietenele mele, în schimb, sunt fane Halloween. Se pregătesc, își cumpără sau își fac tot felul de ținute și așteaptă evenimentul cu înfrigurare.

Bucătăria Franke schimbă obiceiuri

Anul ăsta sunt pusă pe fapte mari. Însă nu o să mă aventurez în mulțimi de oameni mascați. Dar, pentru că relația cu bucătăria mea a devenit foarte strânsă și nu mai scăpăm una de cealaltă cât e ziulica de lungă, pun la cale o mega petrecere de Halloween pentru și cu prietenele mele. O să le invit la mine, pregătesc casa și gătesc preparate în spiritul acestei sărbători. Plănuiesc și o vizionare de filme cât e noaptea de lungă, dar sper să fie de acord toate să alegem filme ușurele, care să nu ne înghețe sângele în vene. N-am mai avut de mult o întâlnire doar între noi, fetele, și se cere. Dacă tot sunt fane Halloween, atunci asta să fie tematica. 

Invitația

invitatie petrecere de Halloween
Prelucrare Canva

Le-am trimis invitația cum 2 săptămâni, ca să mă asigur că nu își fac planuri cine știe pe unde și rămân eu singură cu o ditamai prăjitura cu dovleac și cu lista de filme de vizionat. Am fost fermă și directă. E musai să ne adunăm toate și să facem o petrecere de pomină. De mult timp nu ne-am mai potrivit programul și, pe vremuri, nu trecea săptămână în care să nu ne vedem. 

Ce credeți? Nu numai că au răspuns imediat toate. Dar mi-au propus să vină mai devreme, ca să gătim împreună toate preparatele. Aveau și ele câte un meniu cu specific în minte și (nu mă mir) și-au exprimat dorința de a vedea cum e să gătești cu electrocasnice Franke

De ce electrocasnice Franke?

Franke este brandul cu renume internațional care produce sisteme complete pentru bucătăriile de uz casnic, dar și aplicații profesionale de food service. De la chiuvete și baterii, cuptoare, plite, până la hote și combine frigorifice, de la mașini de cafea incorporabile până la cuptoare cu microunde. Practic, tot ce îți trebuie pentru o bucătărie completă. Consumatorul se poate baza pe faptul că ei nu fac rabat la calitate, inovație și stil. Combină perfect funcționalitatea cu design-ul, livrând clienților soluții viabile pentru o perioadă lungă de timp.

În 2021, Franke a lansat 3 colecții – Maris, Smart și Mythos. Fiecare colecție aduce ceva nou, caracteristici ale echipamentelor care să ușureze munca celor care gătesc. Maris a introdus, de exemplu, curățarea pirolitică a cuptoarelor (cu abur), conceptul de multicooking (poți găti trei feluri de mâncare în același timp) și ușă cu închidere amortizată (fără zgomot). Ai toate facilitățile, astfel încât gătitul să fie o adevărată plăcere. Nu e de mirare că fetele au vrut să vină să gătim împreună. E o adevărată experiență. 

Colectia Maris de la Franke
Sursă foto - pagina de Facebook Franke Home Solutions Romania

Meniul

Avem tot ce ne trebuie la îndemână. Plită și cuptor Franke din colecția Maris, catalizatorii relației mele mult îmbunătățită cu bucătăria mea, mixer, tăvi de toate felurile. Am hotărât să propună fiecare ce și-ar dori să mănânce și să supunem la vot două feluri de mâncare și un desert. Plănuiam o petrecere de Halloween pe cinste în care dovleacul trebuia să fie ingredientul principal al tuturor preparatelor. 

Pentru toate astea aveam nevoie de cuptorul Franke de care sunt tare mândră. E mâna mea dreaptă în orice situație din asta în care trebuie să gătesc mai multe feluri în același timp. Dovleacul plăcintar trebuia copt în cuptor înainte de orice. Dar pentru supă trebuie lăsat un timp, pentru prăjitură mai mult, ca să îl poți blendui, să iasă piure. Deci, ca să nu stăm toată ziua în bucătărie și să ne mai rămână timp și pentru pus țara la cale și speriat monștrii, am gătit dovleacul pentru cele trei feluri de mâncare în același timp. 

Prăjitura cu dovleac și cremă de brănză e o rețetă pe care am făcut-o de mai multe ori și merg la sigur cu ea. Vă las mai jos rețeta pentru inspirație, în cazul în care vreți o alternativă la celebra și foarte gustoasa plăcintă cu dovleac.

[dflip id="3401" ][/dflip]

E foarte important timpul de coacere, ca la orice rețetă. Înainte să renovăm și să îmi utilez bucătăria cu cuptor Franke, la una din trei rețete dădeam greș. Însă soluțiile pe care le găsim pe site-ul https://www.frankemagazinonline.ro/ ne feresc de neplăcerile astea. Voi de ce credeți că fetele s-au autoinvitat și la gătitul preparatelor înainte? E mai importantă și mai distractivă o petrecere în bucătărie decât o petrecere de Halloween. 

Decorațiuni și costum

De toate decorațiunile pentru petrecerea de Halloween urmează să mă ocup eu. Ca să nu mă trezesc cu tot felul de cranii, de pelerine ale morții cu coasa și alte elemente din astea foarte înfricoșătoare. V-am spus că-s anxioasă și prietenele mele știu prea bine. Așa că îmi revine mie sarcina să aleg ce vreau eu, numai decorațiuni să fie. O să atârn undeva o ghirlandă, am dovleac pe care l-am decupat cât de scary am putut, o mătură, o pălărie de vrăjitoare și o să văd ce mai gândesc. 

decorațiuni și costumație de Halloween
Sursă foto - Andrea Lischka - Pixabay și arhivă personală. Prelucrare Canva

Totul e gândit și pregătit. Am senzația, însă, că vom prelungi petrecerea în bucătărie, așa cum ni se întâmplă de multe ori și vom încheia apoteotic cu un film siropos la care vom plânge în hohote empatizând cu eroina care n-are parte de noroc în viață.

Voi ce plănuiți pentru petrecerea de Halloween de anul ăsta?

Foto preparate din articol – arhivă personală

Articol scris pentru SuperBlog 2021.

6 Comments

  • 👻👻👻👍! Dar mi-a plăcut! Baftă!

    • Hey, mulțumesc mult! 👻❤️

  • Ce idee grozava pentru Halloween! Trebuie sa iti spun ca imi ploua in gura de la prajitura ta! 😘
    Eu am in cap o petrecere haioasa, cu mult portocaliu si dovleci cat cuprinde🤗🧡

    • Saru’mana, Alex! Știi ce bună și aromata e prăjitura? Știu ca ești iubitoare de culori ale toamnei și dovleci. O sa îți iasă o petrecere pe cinste! 🤗❤️

  • Foarte bun articolul, mult succes! 😍

    • Saru’mana, Oana! ❤️❤️❤️

Ce părere ai?

Trending Posts

© 2023 Created with Royal Elementor Addons