Libertate, te mănânc!

Băi, pe mine mă crucesc statisticile astea cu absolvirea, cu evaluarea, BAC-ul de anul ăsta. Vai de măicuțele noastre…
Știu, știu, sistemu’ educațional la noi sucks, programa încărcată, profesori nepregătiți printre ăia cu har și pregătire, etc.

Da’ cum, măh, să nu știi tu să scrii nici după 12 ani de școală?! Să n-ai tu habar de nimic?! Eh, ce dreacu’, insta, snapu’ și fb-ul nu cer chestiuni d-astea complicate cum ar fi să știi să scrii și să vorbești în limba pe care o folosești de când te-ai născut.

Nu există niciun fel de respect față de educație. A ta, proprie și personală, fostule elev. Nu ne ducem cu gându’ la a milita pentru educația generației tale. Lasă, e prea mult. Nu poți să duci atât. Că te obosești teribil. Și vine mămica să facă scandal la școală ca tu, efectiv, te surmenezi de cât de multe materii sunt.

E o modă acu’ să ne răzvrătim împotriva școlii. Mă, da’ ăia olimpici, ăia care intră la facultățile alea poleite cu aur din alte țări, cum naiba, mă, ăia fac față și tu nu?! Aaa, stai mă, ca ăia s-au născut cu stea în frunte. Aia… Aia-s niște tocilari, niște inadaptați social, niște… distruși, cum ai zice tu la o țigară în curtea școlii, înainte să vină mămica să te ia cu SUV-ul de la școală ca să nu te obosești prea tare.

Cititu’ n-a omorât pe nimeni. Sunt atâția care au citit mii de cărți. Pe cuvânt de nu trăiesc bine, mersi.

Auzi, da’ ce ți se pare mai important decât să știi să faci și tu, acolo, o amărâtă de analiză pe un text?! Să știi să faci story-uri complexe pe insta ? Să știi cum să pui link în bio?! Da, mă, just. Ai dreptate. Până la urmă, cine-au fost Sadoveanu, Eliade, Eminescu?! Niște … Morți. Ce treabă mai avem noi cu ei?! Mai dă-i în gura mă-sii!

Auzi, fii atent, când faci cu un city-break cu gașca ta, pe coolness, așa, vezi să nu nimerești, naibii, în altă țară decât ți-ai propus. Aaa, da, iartă-mă, te duce avionu’, nu tre’ să știi tu cum se numește țara aia și capitala ei. Club să fie și hipstăreală. Și, oricum, ai net în roaming. Just!

Ia fii atent aici! Nu tre’ să fii as în toate. Îți place istoria. Bagă tare pe ea. La restu’, frunzărește și tu cât poți, dar cât să treci, să-ți rămână 2-3 noțiuni de bază. Nu-i greu. Nu te-mbolnăvești. Vrei să pictezi? Mi nu nat. Ai timp și de restul. Știu că ți se pare că n-ai. Dar ai. Generația mea, de exemplu, a dat BAC-ul la 7 materii. N-am auzit să fi murit vreun absolvent în anul ăla și să i se tragă de la BAC. Ești safe.

Știu, știu că sunt și profesori neexperimentați, fără tragere de inimă, cu multă lehamite. Dar, măcar, hai cu respectu’, măcar pentru că sunt aproape de-o vârstă cu părinții tăi.
Când lucram în resurse umane, veneai la interviu, asta dacă te deranjai să te dai jos din pat, și cereai salariu’ dublu față de cât era bugetat postu’. Nu conta că tu nu știai să faci nimic și că aveai șansa să înveți. Tu ai făcut facultate. Ahahahhaaaa, mhm. Exact.

Numește-mă babă, învechită, comunistă, cum vrei tu. Am convingerea că, chiar și cu sistemul ăsta alambicat educațional și care cere mult, tot poți să performezi în orice materie îți place.
Sunt de acord și cu faptul că tre’ să existe și oameni care fac școli profesionale (dac-or mai exista), de meserii. De acord total. Și am tot respectul pentru oricare dintre domeniile astea.

Nu sunt de acord cu aruncatu’ pisicii în ograda școlii. 100%. Cu lipsa de respect față de dascăli. Față de colegi. Față de cei care aleg să își dedice timpul studiului de orice fel.
E la modă să ne răzvrătim. Din orice. Vrem libertate 100%. Din nou, de acord. Dar cu reguli. Fără reguli, e haos.

Haaaaos, frateeeeeii! Știi ce zic?!

Ce părere ai?

Trending Posts

About Me

Thanks for stopping by!

Follow Me

Categories

Edit Template

© 2023 Created with Royal Elementor Addons