SaviniDue – Baia ca experiență

Baia – fereastra către lume. Cea mai frumoasă amintire

Când te gândești la călătorii și amintirile cu care rămâi în urma lor, nu-ți trece prin cap că una dintre cele mai plăcute și pregnante poate fi amintirea unei băi. Te-aștepți să te întorci cu gândul la peisaje, restaurante, muzee și tot felul de locuri din acestea pe care majoritatea oamenilor le revăd cu ochii minții pentru a reîmprospăta starea de bine simțită în vacanța repectivă. Ei bine, una dintre aducerile aminte care-mi provoacă gol în stomac este o baie cu fereastră mare, imensă, cu senzații de intimitate, dar și de libertate și comunicare cu natura care mi se desfășura în fața ochilor cu fiecare relaxare îndelungată în cadă. Văd totul clar și acum, ca și când ar fi fost ieri: baie spațioasă, luminoasă, cu ferestre largi prin care soarele își făcea loc să te mângâie ușor, cu verdeața dealurilor pline de podgorii din sătucul intim italienesc care ți se înfățișa ca un portal spre o altă lume. Cu mobilier modular suspendat ca să îți dea senzația de spațiu. Spațiu pentru tine și gândurile tale. Cum să mergi în vacanță și să “pierzi” ore în interiorul unei băi? Se poate. Dacă orele alea îți aduc liniște, alinierea gândurilor, relaxarea fiecărei celule.

De când ne-am întors din călătoria aceea, un gând obsendant nu mi-a dat pace. Vreau și eu o baie în care să mă las pierdută, în sesiuni lungi de cap gol și simțuri ascuțite. Să mă pierd în mine și să ies complet resetată în vâltoarea vieții de zi cu zi.

sursă foto – savinidue.ro

Casa în jurul băii

Planul nostru, ca familie, de câțiva ani, este să ne construim o căsuță mică, cu 2-3 camere, în zona de deal. Știm locul, știm amplasamentul, știm și proiectul. E în mintea și inimile noastre și așteaptă să fie concretizat. Ca orice om gospodar, ne-am apucat de cercetări pentru a alege cele mai bune materiale, cele mai durabile și cu design cât mai plăcut. Să fie adaptate proiectului, plăcute ochiului și să ofere garanția unei calități pe termen lung.

Fiecare cameră are importanță. Fiecare loc din căminul familiei trebuie gândit astfel încât toți membrii să se simtă acasă. Vorbeam în alte articole despre bucătărie. Și cât de mult timp petrec acolo, câtă satisfacție îmi aduce gătitul. După îndelungi sesiuni de încercat rețete care mai de care mai delicioase, ritualul meu mă conduce către o baie cu spumă relaxantă. Dar nu sunt singura din casă care găsește plăcere în a petrece mult timp în spațiul destinat igienei corporale. Matei refuză orice încercare de-a noastră de a încheia ziua cu un simplu duș scurt și insistă, de fiecare dată, să îi permitem o baie lungă, în cadă, cu sare de baie și jucării care să-i țină companie. Andrei, după o zi luuungă și solicitantă la serviciu, preferă să ia cina numai în urma lepădării de toate grijile și de tot stresul de peste zi într-o destindere de minim o oră în cadă. Concluzia e că în căsuța noastră baia va avea un rol foarte important, neapărat va fi foarte spațioasă și cu geamuri largi spre lume.

De ce SaviniDue?

În urma căutărilor, am ales, pentru mobilarea băii, un brand de top. Un brand care să ofere garanția calității, rezistenței și eleganței. SaviniDue împarte produsele în colecții, astfel încât ne-a fost foarte ușor să descoperim ce tip de mobilier de baie ni se potrivește, ce se încadrează cu design-ul întregii case. Materiale de cea mai bună calitate, 100% eco-friendly (urmează să construim în mijlocul naturii, nu puteam alege altceva), posibilitatea personalizării. Astea au fost principalele motive care ne-au făcut să alegem brandul ăsta, cu o istorie de aproape 20 de ani, cel mai important producător de mobilier de baie din România și din Europa de sud-est.

Colecțiile SaviniDue

Hai să vă povestesc puțin despre două dintre ultimile colecții SaviniDue și o să vedeți că, pe oricare am fi ales-o, am fi fost în câștig. Sunt 5 colecții în total – Idea, Linea, Oikos, Albatros și Akri. Pe care vă invit să le cercetați chiar voi pe site-ul SaviniDue. Găsiți acolo toate informațiile de care aveți nevoie pentru a face o alegere potrivită. Există variante pentru un mobilier clasic reinterpretat (pentru cei cărora le plac liniile tradiționale, dar vor și o tușă de modern), mobilier minimalist, cu note de unicitate (pentru cei cărora le place stilul scandinav, simplu) sau variante de finisaje mate combinate cu elemente metalice. Noi am simțit că una dintre colecțiile Idea sau Linea ni s-ar potrivi. Mă rog, mi s-ar potrivi, pentru că Andrei mi-a lăsat mână liberă în a alege mobilierul de baie și toate finisajele, astfel încât să pot să spun la sfârșit că am baia care mă definește. Aruncați un ochi și, dacă aveți în plan o renovare, o construcție, un loc al vostru care trebuie refresh-uit, veți vedea că plaja de materiale, corpuri de mobilier, accesorii este atât de largă, încât munca în ceea ce privește căutările vă va fi cu foarte muult ușurată.

Colecția IDEA de la SaviniDue

Cu finisaje moderne, linii drepte si forme expresive, colecția Idea oferă mobilier de baie înfoliat termic și corpuri suspendate pentru un spațiu cât mai larg la nivelul solului. Lavoarele din material HPL sunt disponibile în 3 variante – Miele, Rovere Ghiaccio și Sky. O calitate a acestei colecții constă în posibilitatea personalizării după bunul plac. Poți construi design-ul băii tale ideale punând cap la cap elemente astfel încât să te reprezinte cel mai bine.

Iată câteva elemente din colecția Idea, câteva detalii care arată că poți combina texturi, piese de mobilier, materiale, astfel încât baia să devină unul dintre spațiile care să se muleze perfect pe personalitatea ta și a întregii familii:

Colecția LINEA de la SaviniDue

Personalizarea este cuvântul cheie al acestei colecții. Îți poți pune imaginația la lucru și, ajutat de diferitele culori și finisaje cuprinse în această gamă, să dai viață băii perfecte pentru tine. Design-ul ideal e cel pe care ți-l creezi folosindu-te de cele 3 texturi – Beton, Rovere Naturale și Rovere Fossile ale pieselor moderne, versatile și liniare.

Totul este gândit pentru a permite cumpărătorului să aleagă ce e mai bun și mai potrivit pentru el. Design-ul modern, culorile, liniile drepte, materialele dau posibilitatea unor combinații complexe și nenumărate. Accesoriile sunt detalii care contează, de aceea sunt introduse în colecții oglinzi luminate cu LED și cu factor de mărire, corpuri suspendate cu sertare cu sisteme soft-close, dulapuri cu deschidere cu push și multe alte caracteristici care să îi facă viața mai frumoasă și mai ușoară utilizatorului.

Baia care mă definește

Asta e baia mea. Din colecția Linea. Asta e baia care mă definește cu toată dorința de spațiu, de liniște și de domolire a gălăgiei din cap. Baia care mă reîntoarce cu inima și gândul la baia cabanei din micul sătuc italienesc. Mi-am dorit spațiu generos și lumină, culori variate, dar care să pună doar câteva accente. 1 culoare tare printre altele soft care să confere luminozitate. Textura cea mai potrivită pentru baia mea ideală este Rovere Naturale, având în vedere că urmează să își ia locul de drept în mica noastră căbănuță de pe colina unui deal. :). Îmi doresc o cadă generoasă, fixată în mijlocul băii, îndreptată spre fereastra mare cât peretele. Ce momente de relaxare mă așteaptă, ce visări și planuri zămislite… Vreau lumină naturală cât mai multă și intimitatea băilor de seară cu lumina redusă doar la LED-ul incorporat la oglindă. Vreau corpuri suspendate cât mai multe și mai variat personalizate, astfel încât spațiul de la sol să fie cât mai liber, dar să am și posibilitatea de a depozita toate produsele cosmetice, prosoapele și ce ne mai e nouă trebuincios într-o astfel de încăpere. Baia mea e o baie cu mobilier de baie cu design modern de la SaviniDue.

Am întâlnit persoane cărora li se pare ciudat să pui flori în baie. Mie mi se pare ciudat să nu pui. Mai ales într-o baie dintr-o casă construită pe pământ. Florile nu fac altceva decât să sporească senzația de relaxare, să curețe și mai tare aerul, să îți dea sentimentul că ești în mijlocul naturii. Nu, nu, florile trebuie să fie acolo. 🙂 În baia mea vor fi multe ghivece cu flori curgătoare, pe care le voi așeza pe mobilierul suspendat.

Tu ce crezi? E bine să ai flori în baie? Cum ți-o imaginezi pe aceea care te definește cel mai mult? Ce tip de mobilier ai pune? Ce culori ți se potrivesc?

Acest articol a fost scris pentru proba extra-concurs SaviniDue lansată via SuperBlog.

Sursa foto – savinidue.ro

Ce părere ai?

Trending Posts

About Me

Thanks for stopping by!

Follow Me

Categories

Edit Template

© 2023 Created with Royal Elementor Addons