Asociația Social Activ dezvoltă viitorul României. Îi ajutăm?

Sunt zeci, dacă nu sute de localități în România în care trăiesc copii și tineri fără posibilitatea de a beneficia de educație, fără perspectiva unui viitor. Despre ce vorbim… Nu vreau să mă gândesc câți adorm flămânzi. E o realitate care se desfășoară sub ochii noștri, deși foarte rar o conștientizăm.

Ce este Asociația Social Activ (ASA)?

Zilele trecute m-am intersectat (online) cu Daniela Avram Dobrie, responsabil comunicare și dezvoltare organizationala în cadrul ONG-ului ASA. ONG-ul se ocupă cu proiecte de sprijin al comunităţilor, grupurilor şi indivizilor aflaţi în dificultate (tineri, copii, persoane vârstnice, persoane cu dizabilităţi, persoane exploatate şi traficate, persoane sinistrate, persoane refugiate etc). Asociația iniţiază şi realizează programe şi activităţi la nivel social, educațional, terapeutic şi de suport economic, prin abordări pluridisciplinare, pe termen nelimitat.

Știți cum e situația în cazul unor astfel de organizații care se bazează din punct de vedere financiar și putere de muncă pentru a duce la bun sfârșit proiectele pe sponsori, donații și bunăvoința voluntarilor înrolați pentru a pune umărul la BINE. N-am fost voluntar niciodată. Dar cred că e un sentiment de neînocuit să știi că poți aduce un zâmbet, că poți crea oportunități, că poți contribui la îmbogățirea spiritului, a încrederii în sine a unor oameni aflați în dificultate.

Admir și mă înclin în fața celor care se dedică îmbunătățirii vieții celor de lângă ei pe care șansa i-a părăsit la un moment dat, sau chiar de la început. E mare lucru să salvezi un om. Punând umărul zi de zi. Să îl ajuți să crească, să îi arăți ce îți poate aduce educația, cum te înalță și ce oportunități îți așterne în față.

Sursă foto – pagina de Facebook Asociația ASA

Prin proiectele comunitare, Asociația face evaluări în teren și identifică nevoile comunităților defavorizate, pe care le transmite autorităților și instituțiilor de învățământ din zonele aflate în dificultate, transferând, astfel, și bunele practici și know-how-ul, pentru rezolvarea problemelor identificate. De asemenea, ONG-ul merge către autoritățile comunităților targetate și cu propunerea dezvoltării și implementării de programe educaționale susținute din resurse proprii.

Proiectul Steps for a better future

Daniela, împreună cu colegii ei din Asociația ASA, derulează în prezent un proiect menit să ajute copii vulnerabili cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani din 6 localități ale Județului Prahova. Timp de 6 luni, mai mult de 280 de copii din aceste zone defavorizate vor beneficia de ateliere de dezvoltare personală, terapie și consiliere psihologică și socială. Vor fi ajutați să își dezvolte deprinderi necesare unei vieți independente, vor fi ascultați, li se va da accesul la un mediu de lucru în care își vor descoperi calitățile și vor fi încurajați să își hrănească creativitatea.

Programul care se va derula cu ajutorul nostru (prin donații și promovarea lui) se bazează pe un alt program al Asociației, început în anul 2013 (Life Skills – Dezvoltarea Abilităților de Viață Independentă). De activițățile desfășurate în cadrul acestei acțiuni au beneficiat peste 800 de beneficiari direcți (copii și tineri de la 3-20 de ani) și minim 1500 beneficiari indirecți de toate vârstele, din 24 de comunități dezavantajate, cartiere segregate din mediul rural și urban, implementat în județele Arad, Prahova și Constanța.

Cum putem ajuta?

Putem să donăm individual

Cont RON: RO98INGB0000999906152536

Cont EUR: RO86INGB0000999906152558

Cont RON (cazuri umanitare): RO86INGB0000999906152558

Swift INGBROBU
Titular Asociația Social Activ
ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala București
Agenția Arad Centru

pentru programele ASA desfășurate în prezent.

Putem să donăm și prin sistemul de fundraising pus la dispoziție de DOTERRA. Donația noastră va fi dublată de compania DoTERRA, la care Asociația a apelat pentru această campanie de fundraising. Donând fiecare, putem să îi ajutăm pe cei peste 800 de copii și tineri care își așteaptă salvatorii zi de zi.

Putem să dăm sfară-n țară. Să povestim despre proiectele ONG-ului și despre nevoile copilașilor care urmează să fie ajutați cu ajutorul nostru, al tuturor, prin membrii și voluntarii ASA.

Printscreen campanie doterrahealinghands.org

Să completăm, cei care nu am făcut-o deja pentru a ajuta o altă cauză, declarația 230 prin care direcționăm 3,5% din impozitul pe anul trecut Asociației ASA.

Hai să le dăm o mână de ajutor! Ajutându-i pe ei, ajutăm sute de copii să se dezvolte psihologic, cognitiv și emoțional. Îi ajutăm să fie viitori adulți drepți, sănătoși și împliniți.

Ce părere ai?

Trending Posts

© 2023 Created with Royal Elementor Addons